2012-10-09

Schibbye & Persson - ett logiskt val

Enligt spelbolagens odds är Martin Schibbye och Johan Persson heta kandidater för årets fredspris. Skulle detta bli verklighet vore det faktiskt inte heller ett helt överraskande val. Den norska Nobelkommittén har tidigare belönat Wangari Maathai som hävdade att AIDS skapades av vita för att utrota Afrikas svarta befolkning, terroristen Yassir Arafat för att han slutade med terror, Barack Obama för att han efterträdde George Bush och av någon outgrundlig anledning också Alva Myrdal.

Schibbye och Persson är därför ganska logiska val för detta pajaspris. De är vänsterextremister och tycker att kubanska oppositionella - inklusive journalister - förtjänar fängelse om de oppnonerar sig mot Castrodiktaturen. Utöver dessa i sammanhanget goda meriter är deras enda egentliga insats dessutom att de blivit satta i fängelse, vilket också resonerar väl med prisets långa tradition av godtycklighet.

Det är förvisso försent för dem att väljas till George Bushs efterträdare, men det är inte försent att koka ihop några smaskiga konspirationsteorier - måhända var Carl Bildt insyltad i skapandet av AIDS? - eller ställa sig helhjärtat bakom en terroristorganisation eller två. På så sätt kan våra två hjältemodiga svenska journalister maximera sina chanser att faktiskt ta hem priset.

Fnordspottings heta kandidattips för Nobels fredspris 2013: Göran Greider, Anton Abele och Vladimir Putin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.