2012-10-03

Söderindignationen och verkligheten

Tänk att du lämnar din bostad - låt oss säga en bostadsrätt på Söder - efter att ha avnjutit din frukost - låt oss säga grönt te och ekologiskt dinkelbröd - och går till ditt journalistjobb. Du har ett scoop på gång, du skall snart publicera en historia om hur elaka mackägare diskriminerar vissa människor, eller kanske hur hotellpersonal eller butiksanställda gör detsamma.

På kvällen berättar du för dina helvita höginkomsttagarvänner över en flaska rödvin om vad du jobbar med. De skakar förfärat på sina huvuden och suckar över hur rasismen återigen sticker upp sitt fula tryne.

Varför butiks- och mackägare, ofta med små marginaler, skall göra stora förluster för att vara pionjärer för de idéer du själv håller dig med, men inte vill betala för eller leva i, slår dig liksom aldrig. I rättvisans namn har du kanske inte ens varit ute i verkligheten tillräckligt mycket för att faktiskt veta särskilt mycket om vissa typer av butiksstölder heller - du kanske genuint handlar i god tro. Men om du inte har brytt dig om att gå ut i verkligheten för att se efter hur det faktiskt ser ut, bör du kanske även vänta lite med att plocka fram pekpinnarna.

Din Söderindignation är säkert klädsam bland dina vänner, men i samma ögonblick som du lämnar ditt klädsamt miljöpartistiska vita rikemansreservat kommer den krassa verkligheten att frontalkrocka med dina goda intentioner.
SvD1, SvD2, GP

4 kommentarer:

 1. Alla journalister som publicerar den här typen av enkelriktad propaganda borde själva tillbringa ett sabbatsår i en miljonprogramförort eller ett zigenarläger. Lite närkontakt med verkligheten hade gjort gott för både dem och oss.

  SvaraRadera
 2. På pricken. Knivskarpt formulerat. Det är tyvärr dessa Latte och Bourdeauxpimplande Nytorgscloner som ylar högst om hur hemskt och rasistiskt allt är. De ikläder sig en air av vänsterprogg och snackar aldrig om hur tjocka deras plånböcker är. Om Romerna flyttar in är det bara att köpa en dyrare bostad längre inåt stadskärnan så är det otäcka problemet löst. Och mackägarna som sagt, vad ska dom göra. Alla vet väl att det finns en utbredd kultur av att stjäla bland Romer. Ingen rök utan eld.

  SvaraRadera
 3. Dessutom kan man ifrågasätta om det som skildras i det här SR-reportaget verkligen har hänt.

  SR har tidigare deklarerat hur man ser på sanning, lyssna ca 2:18 in:
  http://www.youtube.com/watch?v=_qteOlBIxbM

  SvaraRadera
 4. Så typiskt PK-dynga.
  Myntet har naturligtvis två sidor men bara den ena återges.
  Att inte hyra ut bilar till "romer" har ju naturligtvis sina orsaker, orsaken borde också få komma fram.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.