2013-05-20

Du sköna nya Sverige

Det var "mord" när polisen i nödvärn sköt en man som hade hotat allmänheten med en machete, säger Rami Al-Khamisi. Han kräver en utredning och en ursäkt. I väntan på detta tycks han finna upploppen i Husby helt i sin ordning.

Rami Al-Khamisi är grundaren av organisationen "Megafonen" som - av sin Facebooksida att döma - inte verkar inta en särskilt konstruktiv inställning till det svenska samhället. Al-Khamisi har även skrivit en debattartikel i vilken vi bland annat kan läsa följande:

 • "Vi tror inte på er skeva demokrati, eller ert sätt att driva Sverige."
 • "Reva släcker just nu många människors liv."
 • "Regeringen har sedan flera år förklarat krig mot de människor som har det sämst ställt bland oss: de arbetslösa, de utförsäkrade, arbetarklassen, vi i förorten."

Megafonens hemsida kan vi även läsa "...så svaret är nog ja, det är verkligen nog nu. Ingen människa på denna jord skulle acceptera den sortens förnedring, diskriminering, hån och inte minst orättvisa som alla med utländsk bakgrund får i detta land." På samma hemsida påstås också att förorten blivit en "militärzon".

Denna kränkthetsmaskin till organisation ges nu stort utrymme i media att förmedla sin bild av Sverige, i samband med att en mobb bränner bilar, kastar sten på poliser och tvingar människor till att evakuera sina hem. Det finns förmodligen betydligt fler än Megafonen som känner att "ja, det är verkligen nog nu".

Värt att notera är även tonen i nyhetsrapporteringen. Medan SvD:s rubriker är någorlunda balanserade...


... ägnar sig präktiga DN åt skuldförskjutning i massiv skala.Rami Al-Khamisi

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SR1, SR2

4 kommentarer:

 1. Ja det är verkligen mer än nog nu och sånt skitsnack som AB skriver om, polisens brutala övervåld.Polisen behöver allt stöd dom kan få.Måste vi rösta på SD för att något ska göras åt detta elände.Finns det INGET annat politiskt part som SER och HÖR vad som händer.Reinfeldt var upprörd över fotbollsvåldet och det är HÖG tid att regeringen slutar prata om att folket ska fostras till att bli toleranta och andra floskler för det är inte det som är problemet. DEt är dags att göra något åt VÅLDSAMHETERNA.NU

  SvaraRadera
 2. Såg just en film på häxanmexans blogg där GODA vänsteranhängare vandaliserar en meningsmotståndares bostad.Man avslutar med att säga att säga att det också kan hända andra.
  Jag tycker detta är riktigt allvarligt och ser det som obegripligt att det inte tas upp i media.Det är ett HOT mot demokratin och borde disskuteras i varenda tv soffa.
  Men nej det är tyst.SKÄMS MEDIA.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Mona: Framför allt tycker jag DN:s förstasidan - som är avbildad här ovanför - var ett riktigt lågvattenmärke. Som jag skrev i ett annat inlägg sedan, ett journalistiskt totalhaveri.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.