2013-05-20

Haveri på DN


Efter att media tidigare idag svalde Rami Al-Khamisis beskrivning av situationen i Husby med hull och hår tycks en viss tillnyktring nu ha skett. Till och med Aftonbladets Oisín Cantwell beskriver Megafonens uttalanden som strunt, och det vill inte säga lite i de här sammanhangen.

Jag vill ändå påminna om hur DN:s förstasida såg ut tidigare idag. I ett journalistiskt haveri av episka proportioner valde man att med krigsrubriker lägga skulden för det inträffade på polisen och det påstått rasistiska svenska samhället i största allmänhet.

Hur var det nu igen med "myten" om att nyhetsrapporteringen är vinklad?


Klicka för större bildI norska Dagbladet ser det istället ut så här (klicka för större bild).Kommentarer - även anonyma - tillåts.SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, Ab1, Ab2, Ab3, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6

7 kommentarer:

 1. Där fick dom lite att bita i på aktuellt när Megafonens talesman vidhöll att våld var det som gällde. Och det ska f.n att vara polis och riskera livet i situationer som denna.
  Hur trovärdigt är det att polisen skrikit rasisitiska tillmälen.
  Och om så vore så är poliser människor och inga robotar.Helt övertygad att dom hade sparkat ihjäl polisen om han inte tagit sig loss.Och Reinfeldt är tyst(rätt ynklig statsminister börjar jag tycka(

  SvaraRadera
 2. Det är väl möjligt att en och annan sagt nåt olämpligt. Men om poliser som befinner sig mitt uppe i en sån nästan krigsliknande situation, vem är någon annan att sätta sig till doms över dem?

  Sen har det säkerligen överdrivits såklart.

  SvaraRadera
 3. Kommunistisk retorik: "Alliansregeringen har misslyckats i Husby där över 90% röstar rödgrönt!"

  http://www.val.se/val/val2010/slutresultat/K/valdistrikt/01/80/4207/index.html

  SvaraRadera
 4. När kulturer blandas berikas vi.
  Det berättar alla politiker för oss.
  Utom SD som inser problemen.
  Detta är resultatet av berikningen.
  Eller ska vi säga en inblick i verkligheten?

  SvaraRadera
 5. Jag har precis för mig att representanter för Moderaterna, för många år sedan, kanske ett tiotal eller så, påstod att flera bostadsområden i sverige riskerade att utvecklas till ghetton. Det blev ett himla liv. "Arrogant, oförskämt. Vad vet dom. Von oben attityd" Osv, löd då domen från andra tyckare.

  Just nu verkar ju det varit en ganska klarsynt profetia.

  Däremot tror jag personligen att det är svårt att värdera den här typen av enskilda "utlevelser". Det är ganska lätt att rigga ett sådant upplopp med ett ytterst begränsat antal "kärn-ligister" som inspirerar några fler. Utan att det egentligen behöver betyda speciellt mycket.

  Helt logiskt att det i sambandet nu bildats en "talesklubb" för de här kärn-bråkstakarna som vill dra lite växlar i samhällsdebatten, eller mediadebatten snarare. Egentligen är det inget att bry sig om. Är man kraftig motståndare till invandring så är ju sitsen riktigt utmärkt om man får vara cynisk. Precis sånt här som "vanligt folk" avskyr. En våldsförhärligande invandrare som levererar vänster retorik. Kan det bli mycket bättre? Folk tar polisens parti och SD vinner röster. Det är mitt tips.

  Inte ens AB kan vrida ihop något substansiellt polishat och "rättmätig frustrations ilska" hos andra än de redan frälsta stollarna. Varje journalist med fler än två hjärnceller begriper att det här är en återvändsgränd.

  SvaraRadera
 6. Pressdebatt i all ära.

  De som drabbas av allt detta är de boende i Husby.

  Nya kostnader för lokalhandeln, fastighetsägarna, föreningarna och stadsförvaltningen. Dessa kassor är redan tomma.

  Mer osäkerhet på gatorna och barn och gamla vågar sig inte ut.

  Det är tufft nu, men Husby och förorten måste ta tillbaka sina gator. Glöm press, politiker, polis - de kommer och går igen.

  Ledare av lokal handel, kyrkor, föreningar måste resa sig. Dom är de som både kan lyfta förorten och de som sen kan ta sig an samhället.

  SvaraRadera
 7. Läser med förundran den respektabla
  tidningen Expo där tas endast upp på en stor artikel detta om dom påstådda tillmälen polisen skulle ha yttrat,absolut ingenting annat.
  Och där försvann den respekten.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.