2013-05-27

Elefanten i rummet


Erik Ullenhag och hans medarbetare diskuterar upploppens orsaker.
Se här, här och här


Frågor som osökt inställer sig är:
 • Hur stora måste problemen bli för att regeringen - och för den delen oppositionen och media - skall erkänna att den rekordstora invandringen är problematisk?
 • Hur många gånger måste vänsterns favorithypotes om att klassklyftor är problemens enda orsak motbevisas, innan de börjar överväga att de kanske kan ha fel?
 • Hur länge kan regeringar från båda de politiska blocken erkänna att vi har problem med integrationspolitiken men ändå låta den rekordstora invandringen fortsätta, utan att finna en lösning på integrationsproblemen först?


... men våra politiker - i sin oändliga visdom - skyddar oss åtminstone från farliga öletiketter!För övrigt: Apropå det ofta upprepade påståendet om att det skulle vara en myt att man inte får diskutera invandringen i Sverige, så skriver The Economist så här:

"Immigration and integration are highly sensitive issues in Swedish politics."
SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, SvD15, Ab1, Ab2, Ab3, BT1, BT2

2 kommentarer:

 1. Denna genomgång visar den absurda klyftan mellan PK-Sverige och verkligheten.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte SDs politik är genomtänkt, det finns stora luckor, men det positiva med att de kom in i riksdagen är att det blir "lita fart under galoscherna" som Ian Wachtmeister sa en gång.

  De etablerade partierna kan inte bara sticka huvet i sanden längre och låtsas om att problemen inte finns, när någon hela tiden påpekar att det finns ett verkligt problem som man måste at itu med.

  Hade det funnits en universallösning hade alla länder redan använt den, så det krävs förändring och förbättring av alla instanser när det gäller flykting- och integrationspolitiken.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.