2013-06-03

Arvsynd!

Att Aftonbladet gör en stor nyhet av att Stefan Löfvens morfar - som Stefan Löfven såvitt jag förstår det aldrig ens träffade - var nazist är inte särskilt förvånande.

Aftonbladet lägger som bekant stor vikt vid att presentera allt som är av allmänintresse*. Att SvD och DN gör samma sak är däremot lite desillusionerande.

* Med vissa undantag.
Ab, DN, SvD1, SvD2, Exp, VK, NSD, HD, VP, Norran, SLT, HN, NA, LTz, BH, SmP, KK, NT, HH

3 kommentarer:

 1. Min far var 19 år när WW2 bröt ut och han slogs för Tyskland, tills den dag han insåg vad det hela handlade om och det ville han inte vara delaktig i. Då drog han till Danmark, gömd tillsammans med andra, på en dansk fiskebåt till Sverige, stannade i ett "läger" i Småland och återvände sen till Danmark (och Tyskland) efter kriget.

  Ska jag också hängas ut då i diverse skräptidningar? Herre gud! Vad har det med Löfven att göra?

  SvaraRadera
 2. Kul det här med "allmänintresse" annars.

  Frågor som har väldigt stor inverkan på hur Sverige blir i framtiden bedöms uppenbarligen inte vara av allmänintresse. Löfvens morfar, "Vampyrmord" i Halmstad, kändisars otrohet, kändisars plastikoperationer och misstänkta Anna Lindh-mördares sexliv däremot bedöms vara det...

  SvaraRadera
 3. Det är det som kallas att sila mygg och svälja kameler.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.