2013-06-29

Datorn - TV eller spelautomat?

Datorer är spelautomater, har Lotteriinspektionen i dagarna bestämt. De skall därför avgiftsbeläggas därefter.

Detta beror inte - om någon nu trodde det - på att Lotteriinspektionen styrs av klåfingriga byråkrater av sovjetiskt snitt, utan på att man lidelsefullt vill verka för att "barn och ungdomar ska ha justa miljöer".

Datorer är således spelautomater, vilket dock kan tyckas märkligt. Jag trodde datorer var TV-apparater?!


Din dator är även kopierat upphovsrättsskyddat material

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, DN1, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, Ab1

1 kommentar:

 1. Ha ha ha. Underbart. Visst är det så. En dator kan användas till nästan vad som helst. Det gör den lite unik. Inte många apparater kan customiseras på det viset.

  Flera operativsystem kan överhuvudtaget inte se på strömmande tv media.

  Men skall man förstå detta så måste man ju börja tänka. Usch vad jobbigt. Bättre att blunda och bestraffa. Dra alla över en kam. För vi är väl alla lika?! Precis lika.

  (En liten fundering kan ju vara passande. Tänk om alla beslut från myndigheterna är så här fullständigt tokroliga och helt verklighetsfrämmande, egentligen?)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.