2013-06-05

'Populism att ej ge mig 3,2 miljoner'


Leif Jakobsson är riksdagsledamot för Socialdemokraterna. På Riksdagens hemsida kan man läsa att han är 58 år gammal och har suttit i Riksdagen i mer än sex år. Detta betyder i praktiken att han kan avgå imorgon och ändå kvittera ut 38 000 kr i månaden för att göra - ingenting.

Detta tycker Jakobsson är bra. Faktiskt till och med så bra att han precis har röstat för att få behålla denna förmån.

Man kanske inte kan klandra Jakobsson för detta, för i hans eget fall innebär denna förmån en garanterad inkomst på cirka 3,2 miljoner kronor fram till pensionen. Vad man däremot kan klandra Jakobsson för är hans självhelighet, tondövhet och egoism.

Med humorlös stämma anklagar han nämligen i en SR-intervju Anders W Jonsson (C) - som röstade mot - för populism! Därtill passar han på att anklaga Jonsson för att göda politikerföraktet då den senare så starkt tar avstånd från denna förmån. Lyssna själv! Hoppa till 08:30 och 09:40 för att höra de riktiga godbitarna.


Leif Jakobsson


Lyssna: I Studio Ett om guldkantade riksdagspensioner
SR

4 kommentarer:

 1. Ja, idiotens mär alltid gravid.

  Jag tror inte bara han är egoistisk utan jag tror ärligt talat att han är så korkad att han verkligen tror på det.

  SvaraRadera
 2. Med den höga lönen har han haft möjlighet att lägga undan en slant till sämre tider,men är man sosse så ordnar man det förspänt för sig själv.Se Göran P-Godsherren.

  SvaraRadera
 3. Begreppet populism är knepigt. Vad menar man egentligen? Om en åsikt inte är förankrad i ideologi, utan bara påhittad från ryggmärgen, är det populism då? Innebär det då att vigga av skattebetalarna maximalt med pengar i så fall finns anslutet i socialdemokratisk ideologi? Kanske är det så "riksdagsarbetaren" tycker.

  SvaraRadera
 4. Undrar om Jämtin tycker att denna tjomme också har "en annan människosyn" ?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.