2013-08-27

950 000 kr per kommun och år

Erik Ullenhag vill att det skall "löna sig" för kommuner att ta emot fler asylsökande. Han lockar därför med 1,1 miljarder kronor. Men inte per år, utan över en fyraårsperiod.

Det handlar alltså om 275 miljoner kronor per år, fördelat över Sveriges 290 kommuner. Med andra ord i snitt 950 000 kronor per kommun och år.

Den som till skillnad från Erik Ullenhag har en viss förankring i verkligheten, vet att ett stort antal livslånga socialbidragsåtaganden mot de många analfabetiska nya kommuninvånarna och de anhöriginvandrare som följer med dem, är det pris kommunerna kommer att få betala för dessa 950 000 kronor om året.

De nya pengarna kommer att täcka en kommunal socialtjänsts boendekostnader för ungefär 15 av dessa hushåll. Resterande utgifter kan man alltid – som till exempel Ylva Johansson indirekt görskylla på en dåligt fungerande Arbetsförmedling.


DN, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, LT, NSk, SmP

6 kommentarer:

 1. Japp. De 1.1 miljarderna är en droppe i havet och under tiden fortsätter inflyttningen samt arbetslösheten och bostadsbristen består.

  SvaraRadera
 2. Det där är ganska typiskt, kostnaderna för invandring och socialbidrag är minimala, men det görs ständigt ett stort nummer av dem.

  EU-avgiften som är tre gånger så hög som alla socialbidrag och inflyttningsbidrag som betalas ut tillsammans avfärdas däremot med en gäspning.

  SvaraRadera
 3. När en person lever på socialbidrag drabbar inte detta bara staten som en utgift, utan även i form av minskade inkomster.

  Ekberg uppskattade invandringens kostnader till över 40 miljarder om året, Tullberg uppskattar den till 90. EU-avgiften ligger på 33,5 miljarder.

  SvaraRadera
 4. En del av EU-avgiften kommer tillbaka
  till Sverige. Nettokostnaden är inte
  33 miljarder kr.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 5. Likväl mycket pengar,på 10 år ca 150 miljarder.

  SvaraRadera
 6. Ingenjören sa...

  Det är inte matte du tagit studenten i väl, för då hade du lätt kunnat räkna ut att invandringen är mångfalt mycket dyrare än vår eu avgift. Ta först reda på fakta innan du börjar räkna. Ta inte faktan från våra mediadrakar, för du tror väl inte på tomten antar jag.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.