2013-08-06

Yttrandefrihet!


Mitt föregående inlägg har nu efter abuseanmälningar tagits bort från artiklarna det länkade till. Troligen på grund av kvinnohat, rasism med mera. Jag kan inte påstå att jag är förvånad. Det är min erfarenhet att bloggposter som länkar till debattartiklar som denna nästan alltid blir abuseanmälda.

Åtminstone så länge bloggposterna ifråga ifrågasätter vad som sägs, det vill säga. Inlägg från bloggar med namn som "Röda Grönköping", "Genuspapegojan" och liknande brukar få ligga kvar.

Jag inser således att jag glömde ett par rader i min tabell över nyspråk. "Yttrandefrihet" betyder förstås "censur". "Debatt" betyder såklart "monolog".

Man riktigt känner hur det börjar eka under den generöst tilltagna takhöjden, yes?

Så, här kommer en revidad version av gårdagens inlägg:"Nya namn på brott skapar rättsosäkerhet" skriver idag Linnéa Bruno och Mehrtab Motavvas från Feministiskt initiativ i en debattartikel på SvD, vars syfte jag antar är att förklara bort hedersvåld som manskollektivets allmänna och så beryktade hat mot kvinnor.

Det är intressant att två företrädare för ett radikalt vänsterparti som Feministiskt initiativ kommer med denna kritik på hur brott och annat får nya namn. För hur var det nu?

Nyspråk Betydelse
"Debatt" Monolog.
"Yttrandefrihet" Censur.
"Papperslös" Illegal invandrare.
"Man" Manlig prostituerad.
"Viljelöst offer" Kvinnlig prostituerad.
"Brottsling" Manlig sexköpare.
"Kvinna" Kvinnlig sexköpare.
"Man" Manlig homosexuell sexköpare.
"Hat" Icke-vänsterideologi.
"Kärlek" Vuxenmobbning av Pär Ström.
"Professor" Mytoman.
"Vetenskap" Radikal ideologi som står i direkt motsatsförhållande till tillgänglig forskning.
"Svensk tradition" Ramadan.
"Svensk" Person från Somalia utan kunskap i svenska språket och utan någon förankring i det svenska civilsamhället.
"Jag förstår inte vad du menar" Svensk.
"Tolerans" Intolerans/åsiktsfascism.
"Olika" Precis lika.
"Kulturdel" Internationell politik ur vänsterradikal synvinkel.
"Intellektuell" Folkmordsförsvarare.
"Nya tuffa Sverige" Land med västvärldens största invandring och Europas största anslag för stöd till funktionshindrade.

SvD1, SvD2, SvD3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.