2013-08-06

Humana nyliberaler?


Nätverket "Migro" - som är Svenskt näringslivs förlängda arm - har bekänt färg. De avfärdar problemen med att undantag från reglerna för anhöriginvandring görs i 99,65 % av fallen med att allt annat än västvärldens största invandring vore "inhumant".

Migro är emellertid hederliga nog att medge att det finns en grundläggande motsättning mellan en rekordstor invandring och det svenska välfärdssamhället. Detta tycks dock inte vara något problem för Migro för man konstaterar krasst:

"Om det finns oro för belastning på bidragssystemen
är det bidragssystemen som måste åtgärdas."

Migro tycker alltså att en invandring på 111 000 personer årligen är så viktig att den är värd att offra välfärdssamhället för. I valet mellan en rekordstor invandring och välfärd väljer Migro den rekordstora invandringen. Det är, enligt Migro, ett offer som det svenska folket får acceptera.

Därmed infinner sig ofrånkomligen några funderingar:
 1. Har alla de rödgröna väljare som massdelat Svenskt näringslivs debattinlägg på Facebook funderat över vilka de gått till sängs med?
 2. Är Svenskt näringslivs plötsliga intresse för att främja det "humana" motiverad av omsorg om människor i första hand, eller kan det vara så att det snarare är utsikterna till att tjäna mer pengar i det sköna nya Sverige som är den huvudsakliga drivkraften?
 3. Någon mer än jag som plötsligt kommer att tänka på en viss (och i vänsterkretsar ofta uppskattad) bok av Naomi Klein?

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5

3 kommentarer:

 1. Alla har naturligtvis rätt att utnyttja av den svenska välfärden. Det blir visserligen mindre till var och en men det motiverar inte att vi ska missunna nysvenskar tillfredsställelsen av att kunna ta för sig av det vi skrapat ihop.

  SvaraRadera
 2. Man blir förbannad på alla stolpskott,den senaste i raden är företrädaren för moderaternas ungdomsförbund!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.