2013-09-03

Kolonial människosyn


Joyce Kimwaga Lundin

Joyce Kimwaga Lundin har blivit utsedd till "årets entreprenör" av Veckans Affärer. Joyce Kimwaga Lundin har tilldelats "Sörmlandsmedaljen". Joyce Kimwaga Lundin fick en plats i Arbetsförmedlingens styrelse.

Vad har Joyce Kimwaga Lundin gjort för att förtjäna detta? Ptja, hon har för ett antal bidragsmiljoner startat diverse integrationsprojekt, vilkas resultat varit ganska magra eller inte utvärderats.

Jag är säker på att alla som gav Kimwaga Lundin medaljer, utmärkelser och styrelseuppdrag kände sig som fina och fördomsfria människor. Mitt spontana intryck är dock att deras synsätt på Kimwaga Lundin förmodligen snarare har varit direkt kolonialt.


Och apropå Arbetsförmedlingen: Alla med någorlunda verklighetsförankring vet att det idag är ganska lite som just Arbetsförmedlingen kan göra för att få ned arbetslösheten, så sluta låtsas som att detta är fallet.

Att som Ylva Johansson kalla Arbetsförmedlingen för "regeringens i särklass viktigaste myndighet" tyder på att man antingen själv är direkt korkad, eller på att man tror att väljarna är det.

DN, LT, NSk, Sk, SR1, SR2

5 kommentarer:

 1. Jag har tyvärr inga länkar undansparade, men det har varit ett stadigt droppande av invandrare som blivit något "Årets ..." och några år senare har de 'fallit' för mutor eller någon form av bedrägeri. Tror det började med Sayeds falska doktorstitel. En Årets svensk till och med!

  Visst ... det dräller av "Årets ... " hit eller dit och de flesta är säkert rekorderliga, men med så mycket annat figurerar fifflande invandrare oftare i media (tack alternativa siter som luskar rätt på namnen då man själv inte alltid vet). För inte kan det vara så att journalister, i all sin MP-övervikt, är smygrasister inne i själva själen och rapporterar extra då det är just invandrare i farten? :)

  SvaraRadera
 2. Sorry. Jag läste DN artikeln och det enda denna "Årets entreprenör" kan fällas för är fjuttigt resultat för pengarna. Då är hon alltså bara en liten kugge i ett jättemaskineri som förbrukar bidrag och som sådan en droppe i havet i Sverige.

  Att hon lämnade stolen i AF istället för företaget hon var involverad i säger dock en del, men sådana finns det ruskigt gott om.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nog att AF är en viktig myndighet. Inte för att de uträttat mycket och bevisat sin viktighet därigenom. Men för de förväntningar man har på sig och möjligen för det som man skulle kunna uträtta om man hade alla hästar i stallet.

  Nu är det nog bättre att totalt omorganisera arbetsförmedlaruppgifterna överlag. Och då även kasta in sådant som Manpower, Addeco och liknande i den grytan.

  Ylva J kan försvaras med att hon tror att AF skulle kunna göra ett "jättebra jobb" ifall de bara "fick mer resurser". Osv. Men så enkelt är det helt säkert inte.

  SvaraRadera
 4. Idag är AF mest en kontrollinstans för A-kassan.

  Sen är det väl så att alldeles oavsett om AF fungerar bra eller inte så kan de inte trolla fram några jobb.

  SvaraRadera
 5. Om regeringen tillskjuter enorma resurser så skulle ju AF kunna distribuera dessa ut till offentligheten som stödinsatser och kalla det för "jobbsatsningar". Alltså rent skattefinansierade åtgärder som innehåller arbete eller arbetsliknande uppgifter av en typ som offentliga verksamheter kan ha nytta av.

  Alltså inte jobb skapade av naturlig efterfrågan och ersättning. Utan politiskt kommenderade uppgifter. Sånt kan förstås AF syssla med. (Om de får skattemedel till det vill säga. Annars tycks verksamheten halta direkt.)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.