2013-10-31

Dagens citat

I Borlänge har en man har anmält kommunens arbetsmarknadsenhet till DO, efter att hans vägran att ta kvinnor i hand inte föll i god jord. Ett liknande fall har tidigare slutat med att den diskriminerade kvinnan fick betala skadestånd.

Samtidigt har en Munkedalsbo fått rätt till särskilt bidrag för att ha råd att köpa halalslaktat kött.

Eli Göndör skriver idag om islams framtid i SvD. Ett citat är särskilt värt att lyftas fram:

"Hur islams framtid kommer att se ut avgörs naturligtvis i första hand av muslimer. Dock har även omvärldens reaktioner och åsikter betydelse. I princip finns det två möjligheter för den som betraktar konflikten utifrån.

Den ena är att lyssna på dem som skriker högst i bakåtsträvande syfte, skrämmas av irrationella hot och be om ursäkt i tid och otid."


6 kommentarer:

 1. Jaha, så i framtiden ska miljöpartister också få extra socialbidrag, så att de får råd att köpa ekologisk mat. Eller?

  SvaraRadera
 2. Nu börjar det likna nåt!! I vår familj äter vi nästan enbart ekologiskt och jag KRÄVER härmed MINST rätten att dra av den högre kostnaden i deklarationen.

  Om det inte låter sig göras så nöjer jag mig med att få summan som bidrag.

  För ingen vill väl motarbeta jämlikhets- och rättvisetanken??

  SvaraRadera
 3. Ja, och därmed gör ni ju något som är bra för miljön. Varför stödjer inte politikerna det? Är det för att högerregeringen HATAR miljön?!

  Lalala, lalala, lala-lala-lalala.

  SvaraRadera
 4. Äsch .. beviset för att jag inte är en robot hamnade visst på fel ställe?

  SvaraRadera
 5. Haha :)

  Ville helst slippa använda mig av sånt, men jag drabbades av såna sanslösa mängder med gästboksreklam och referrer spam att jag blev så illa tvungen till slut.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.