2013-10-31

Media eller Orwell?

"Straffet för våldtäkten: klippa gräs" kan man idag läsa på SR. Min spontana reaktion var att det var det överlägsna svenska rättsväsendet som – av humana och medkännande skäl – hade utdömt samhällstjänst. Det visade sig dock att det hela handlade om det primitiva rättsväsendet i ett land i tredje världen, så istället rynkade jag lite på näsan och förfasades över hur det går till i länder som inte kommit lika långt som Sverige.

I DN kan man däremot läsa att man i "Ryssland samlar salivprov inför OS" av terrorbekämpningsskäl. Lite som när den svenska polisen i stor skala kallat in icke-brottsmisstänkta till förhör för att pressa dem på DNA-prov, med andra ord. Givetvis enbart med allmänhetens bästa för ögonen – men vänta nu, var det i Ryssland eller i Sverige man sade det?

En annan stor nyhet idag har varit att en socialdemokratisk politiker blivit misshandlad i sitt hem. Såväl rubrikerna som indignationen har dock av någon anledning varit påfallande mycket större än när politiker från en del andra partier – och av annat kön – blivit offer för brott av likartat slag.

Därtill kommer då såklart nyheten om att en tidigare imam vid Stockholmsmoskén smugglar vapen till Syrien. Islamiska förbundet som driver Stockholmsmoskén har nu blivit tagna på bar gärning med fingrarna i så många islamistiska, odemokratiska, kvinnoförtryckande, antisemitiska och våldsbejakande syltburkar att det börjar bli skrattretande.

Etablissemangets inställning att "Islamiska förbundet är en god kraft för integration och jämställdhetsarbete bland Sveriges muslimer, vilkas arbete vi därför stödjer med skattepengar" lär dock knappast förändras den här gången heller.

Att följa det svenska nyhetsflödet är en upplevelse som onekligen blir mer och mer surrealistisk för varje dag. Parallellerna med George Orwells romaner blir ibland ganska kusliga.

Bloggtips på samma tema: Nima Gholam Ali Pour och Anybody


DN, SvD1, SvD2, DN1, DN2, SR1, SR2, SR3, Sk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.