2013-10-23

Politikernas snuttefilt

Jag började nästan må illa av Uppdrag gransknings reportage om Rosengårdsskolan idag. Det här var den bestående tanke som kvarstod när jag hade smält mina intryck:

Begreppet "mångkultur" är en snuttefilt för panikslagna makthavare.

Ett koncept man klamrar sig fast vid när man inser att man tappat kontrollen. Ett ord som man mot bättre vetande sätter sina förhoppningar till. Ett halmstrå man greppar efter, någonting man försöker trösta sig med.

Inte för att det hjälper särskilt mycket. Inte för att man övertygar någon – allra minst sig själv. Men för att man inte har någon djävla aning om vad man skall göra annars.
Abuseanmält inlägg

SMP, Sk1, Sk2, DN, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, SR11, SR12, SvD1, SvD2, SvD3 SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10

3 kommentarer:

 1. Ullenhag har nog samma tjänstebeteckning som Ture Svantesson i denna sketch http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=3085&articleId=1412745&type=embed&contextSectionId=3085&position=2

  SvaraRadera
 2. "Tvärsäkerhetsansvarig på tankesmedjan Multum", hahaha. Fast han är nästan mer lik Bosse Ringholm till utseendet. :D

  "Hans Hävert, professor i parallellfilosofi" är skitbra också. :D

  SvaraRadera
 3. Ofoget att Abuseanmäla bloggposter lite hursomhelst bara för att man inte gillar dem kan inte fungera om det inte är så att den som anmäler registreras och hålls under uppsikt. För att vid upprepat missbruk sedan avstängas.

  Annars är hela funktionaliteten fullständigt löjeväckande.
  (Apropå att även denna bloggpost anmälts som vanligt).

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.