2013-11-28

Stanken av dubbelmoral

"Dunkar Schyman gul och blå hissa i en flaggstång" har såvitt jag vet ingen sjungit. Men om någon skulle göra det – eller om en äldre härjad manlig sverigedemokrat skulle tårtat samma Schyman, för den delen – så hade det blivit ett jävla liv. Fraser som "hot mot demokratin", "vita kränkta män" och "kvinnohat" hade garanterat använts flitigt.

Men nu var det som sagt inte Schyman, det var Åkesson, så istället ges den storkäftade (men ganska talanglöse) Timbuktu priser och politiska uppdrag – och den för flera brott dömde Sebastian Stakset anställs som förebild för ungdomar.

Det är dubbelmoral, det är bullshit, det är legitimering av hat och det är att piska upp de redan obehagliga stämningarna i samhället ännu några steg. Må så vara, men den som håller sig med en sådan inställning och ändå dristar sig till att kritisera mina värderingar kommer att bli bemött med exakt så mycket respekt som vederbörande förtjänar.


Abuseanmält inlägg

DN1, DN2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, NSk1, NSk2, LT1, LT2

6 kommentarer:

 1. Håller helt med dig och jag kan inte se något som helst fel med dina värderingar.Det handlar om anständighet och helt vanligt sunt bonnförnuft.Konstigare än så är det egentligen inte.

  SvaraRadera
 2. Problemet är bara att i dagens Sverige är det mesta konstigt. :>

  Men, det får vara slut på att gå i försvarsställning.

  SvaraRadera
 3. Konstig logik där hot och våld mot en viss politiker i en låt är okej, " dunkar Jimmie gul och blå ". Högst osmakligt och på gränsen till att det borde anmälas!

  SvaraRadera
 4. Vad som stör mig mest är inte att folk häver ur sig sånt, utan att det blir ett jävla liv när vissa gör det men att det är helt okej när andra gör det.

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson29 november 2013 08:18

  Man skyddar sina våldsfantasier bakom "konstnärlig frihet".
  Ungefär lika fegt som att abuse-anmäla den här bloggen (vilket ändå indirekt bör ses som en kvalitetsmärkning) istället för att argumentera för sin sak i bloggen. Krypskytte på demokratisk yttrandefrihet.

  SvaraRadera
 6. Det blir onekligen lite som parental advisory, explicit lyrics. :)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.