2013-12-11

En dag i dårhuset

Riksdagens konstitutionsutskott, med uppdraget att värna den svenska grundlagen, körde igår över den juridiska utredning som kommit fram till att den samlade oppositionens agerande stred mot budgetreglerna.

KU:s sverigedemokratiska och rödgröna ledamöter ansåg sin egen juridiska expertis väga tyngre än de utredande juristernas, varför det idag blev fritt fram för den samlade oppositionen att bryta mot Riksdagens budgetregler. Talmannen – som däremot agerat i enlighet med juristernas rekommendationer – beskylldes å sin sida för att använda sin post för att bedriva partipolitik.

En Twitterstorm utbröt efter att Jan Björklund luftat fascistiska åsikter som att elever bör komma i tid till sina lektioner. Som alla vet har ju Sveriges jumboplats i Pisaundersökningen ingenting att göra med att svenska elever slog rekord i sen ankomst, utan beror på att regeringen har brutit med den framgångsrika socialdemokratiska skolpolitiken.

Att Björklund är av den inhumana åsikten att elever bör få betyg visste vi sedan tidigare. Att han nu också dristar sig till att tycka att elever bör komma i tid är ett tecken på att regeringens skolpolitik helt har tappat fotfästet

Därtill kommer såklart nyheten om att Expressen i samarbete med AFA-aktivister utnyttjar säkerhetshål i Disqus för att kunna hänga ut privatpersoner för deras anonyma kommentarers skull, precis som man brukar välja att inte göra när samma privatpersoner har begått grova brott.

Många har idag hyllat Expressen och AFA-aktivisternas handlade, särskilt när deras grävande visat att det var en SD-politiker som låg bakom en nedsättande kommentar om personer utan asylskäl som vägrat acceptera de svenska myndigheternas beslut. En praktskandal... eller kanske inte, om man gör sig omaket att tänka efter några sekunder.

Under tiden ligger Nelson Mandela på lit de parade i Pretoria och vänsterpolitiker har krävt att Moderaterna skall be om ursäkt för apartheid. Huruvida Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ämnar be om ursäkt för sitt stöd till FNL, Pol Pot och Robert Mugabes massakrer i Matabeland framgår dock inte.

Sen har vi ju såklart Skolverket och deras målsättning att naturvetenskapsundervisningen skall genuscertifieras. För kemiämnet föreslår Skolverket att detta sker genom att lektionerna tar upp "kärlekens kemi". Bara en vild gissning här, men jag misstänker att den chict postmodernistiska genusvetare som kläckte ur sig detta vet väldigt lite om till exempel kovalenta bindningar.

Jag borde vara van vid det här laget, men jag fortsätter att häpna över hur totalt surrealistisk den svenska politiken och nyhetsförmedlingen har blivit. Men där politik och nyhetsförmedling är en sak är privatlivet en annan...

Jag kom idag till den gräns då jag kände att relationen med självheliga hycklare, lata bidragsmjölkare som ropar på solidaritet, rabiata nyspråkstjattrande radikalfeminister och pajasar som anser att svenskar inte existerar hade kommit till vägs ände. Vi må ha haft mycket roligt ihop, men jag har spelat enligt era regler för sista gången.

Lästips: Den hälsosamme ekonomisten, Dick Erixon, Anybody's Place, Den sjätte mannen, Tino Sanandaji
Abuseanmält inlägg

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12