2014-01-22

Borg - skattehöjaren

I en intervju med Dagens Industri förutspådde Anders Borg för några dagar sedan att skatterna snart måste höjas. När Anders Borg, några stycken längre ned, får frågan till vad dessa pengar behövs svarar han:

"Jag skulle fortsatt prioritera utbildning, infrastruktur, forskning och kanske vissa aktiveringsåtgärder, inte minst för nyanlända i Sverige. Vi behöver öka undervisningstid och andra saker och det är relativt kostsamt."

Borg försöker linda in sitt kärva valbudskap till landets valboskap så gott det går, men vad han säger är att vi måste höja skatterna för att finansiera västvärldens största invandring. Ni vet, den som vi så ofta får höra är lönsam. Ni vet, den som Reinfeldt berömmer sig för att tillsammans med Miljöpartiet ha ökat.

SOM-institutets mätningar av svenskarnas åsikter om invandringen visar, till skillnad från hur media brukar framställa det, att svenskarna är djupt skeptiska till denna utveckling. När Reinfeldt tillsammans med MP valde att öka invandringen för att straffa SD, var detta en politik som 50 % av svenskarna var emot. Endast 18 % var enligt SOM-institutet för.

Den blågröna invandringspolitiken går alltså stick i stäv med vad svenska folket vill. När det nu börjar bli dags att betala kostnaden för samma politik har Anders Borg sin plan klar – han ämnar skicka notan vidare till de svenska skattebetalarna.


SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, NSk2, NSk3, LT1, LT2, LT3, LT4, Dag1, Dag2, SMP

2 kommentarer:

 1. Om inte det är spiken i kistan för Alliansen så vet inte jag.Skattehöjningar är ju sossarnas paradnummer.Det verkar som tågpersonalen har hoppat av det skenande tåget.Vart i hela friden ska detta sluta? Rätt över ruinens brant verkar det som.

  SvaraRadera
 2. Japp. Som du säger, tågpersonalen har hoppat av. Men i vagnarna spelas ett förinspelat meddelande upp:

  "Allting är bra, vi har tåget under kontroll, var inte oroliga."

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycklighet. Kommentarer löper stor risk att hamna i papperskorgen om de är sossiga, hätska, foliehattiga, besserwissriga, vilseledande, överdrivet långa, trollande eller faktamässigt tveksamma.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.