2014-02-04

MP1 debatt

Apropå Alexandra Pascalidous klavertramp – och för den delen hela konceptet med en debatt med den uppenbart ledande frågeställningen "Hur mycket rasism tål Sverige?" – är det värt att påminna om följande:

 • Av journalisterna på Sveriges Radio så sympatiserar 54 % med Miljöpartiet.
 • Av journalisterna på Sveriges Television så sympatiserar 52 % med Miljöpartiet.
 • En av Miljöpartiets politiska ambitioner är fri invandring.
 • Inom public service sympatiserar åtta av tio journalister med med de rödgröna partierna.

När man betraktar Pascalidous tendentiösa opinionsjournalistik i ljuset av detta blir det ganska tydligt att public service har, för att uttrycka det milt, uppenbara problem med att klara av kravet på objektivitet.

För denna miljöpartistiska "samhällsservice" faktureras så gott som varje svenskt hushåll – oavsett om det äger en TV eller ej – 2 076 kronor om året. Är det någon mer än jag som ser ett uppenbart legitimitets- och trovärdighetsproblem här?

Bloggtips: Motpol
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, DN, Re1

7 kommentarer:

 1. Ja det har jag tyckt länge och emellanåt haft allvarliga funderingar på att slänga ut Tvn och slippa vara med och betala för propagandan.Än så länge har jag snabbt som ögat bytt kanal.Vägrar att se sånt längre.

  SvaraRadera
 2. Tyvärr räcker det ju att man har dator eller telefon för att anses vara betalningsskyldig numera. Praktiskt litet arrangemang...

  SvaraRadera
 3. PROPAGANDA UTAN PUBLIK ÄR MENINGSLÖS
  Medias förutsättningar förändras radikalt. Pressen avskedar i allt snabbare takt. Allt fler blir medvetna om medias lögner och mörkanden. Massarbetslöshet och massinvandring utan språkkrav gör också att allt fler väljer bort dagstidningar, p.g.a. dålig ekonomi och i det senare fallet dålig läsförståelse. När det gäller teve så riktas inte förorternas paraboler mot SVT. Det kan t.ex. visa något arabiskt program här och där, men kan aldrig konkurrera med arabiska kanaler. I en situation där det talas långt över 150 språk i Sverige minskar propagandans genomslag då det finns ett stort alternativt utbud så kommer mediekonsumtionen att bli etnifierad. SVT:s nisch är etniskt vita svenskar, d.v.s. samma grupp som samma SVT utmålar som rasistiska, främlingsfientliga islamofober!

  Nätet erbjuder nu teve-klipp från stora delar av världen och ungdomarna är väl de som snabbast anammar nya media. Detta tillsammans med fildelningssajter gör att svensk teve helt enkelt är chanslös när det gäller de unga och invandrarna. Ett annat sätt att bli av med publik är väl att tvinga dem att betala mottagaravgift trots att de inte tittar på SVT. Det hade varit hur enkelt som helst för SVT att göra Play till en betalkanal fri för licensbetalarna.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 4. Fantastiska siffror för MP!
  Mindre bra siffror för verklighetsbaserad journalistik.

  SvaraRadera
 5. Svt är nog på väg att tappa sin totala dominans i etermedia. När nätet tar över alltmer. Kanske är det bra. Kanske är det läge att ifrågasätta om public service skall få några skattepengar alls till utbyggnader för nätaktiviteter i framtiden.

  Kan man inte bekosta sådant som vanliga företag får göra, ja då borde man kanske syssla med annat.

  SvaraRadera
 6. Hur ett parti som påstår sig värna om miljön vill ha fri invandring är underligt. Men Mp är underliga. Fanatiker som inte inser det mest elementära om ekologi och klimatpåverkan.

  Att ha fri invandring till ett område kan teroetiskt omöjligt förr eller senare leda till ekologisk kollaps. En förutsättning för ekologisk balans är också att de som lever i ett område är självförsörjande på den mat de äter. Sverige ligger här sämst i EU med 50 % självförsörjningsgrad. Och vi kan inte ens teoretiskt (mark i träda, golfbanor, hästgårdar etc tas i bruk) försörja mer än strax över 8 miljoner och då måste ändå köttätandet minska en del. Mer invandring borgar för att vi förr eller senare måste massimportera genmodifierad mat från USA.

  Hur Ronson kan med att snacka klimat på politiska debatter är en gåta. Nyttan för klimatet att massflytta folk från sydliga länder med låg energiförbrukning till nordliga länder med mycket högt energibehov är icke-existerande. Freddan, Ullenhag etc argument om massinvandring kan jag förstå. De vill ju återupprätta ett samhälle där de starka överlever och företagarna godtyckligt kan välja och vraka bland de stackare som saknar jobb. Krossa facket, krossa skattefinansierad vård och omsorg. Se till att motsvarande ättestupa återförs till de som hamnar utanför (vilket de förstås vill att så många som möjligt skal9)

  SvaraRadera
 7. annat än ekologisk kollaps (förstås)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.