2014-02-05

Pascalidou och slavhandeln

Mona Masri skriver idag i en "kulturartikel" i Dagens Förnumstigheter om "Sveriges koloniala historia". Med en ekonomisk analfabets okunnighet drämmer hon i sann postmodernistisk anda till med det uppenbart felaktiga påståendet att "varken förr eller senare har svenska exportaffärer gått lika bra som under slavhandeln".

Mona Masri har vidare kallat Danmark för ett "pissland" samt – med en referens till Nazityskland – "fjärde riket".

Mest uppmärksammad är kanske Masri för sitt reportage om "fattiga" Frida som nekades socialbidrag. Vad Masri underlät att berätta var att hon själv kände Frida och att Frida hade en nettoförmögenhet på en halv miljon kronor.

Mona Masri är således inte bara fullständigt oseriös, hon använder dessutom oblygt public service som ett verktyg för att hjälpa sina vänner. Detta finner DN uppenbarligen så meriterande att de betalar henne pengar för att låta DN:s läsare ta del av hennes tendentiösa nonsens.

Som pricken över i:et återgäldar Masri tjänsten med att avsluta sin krönika med att koppla ihop kritiken mot en annan tendentiös journalist – Alexandra Pascalidou – med slavhandeln.

En tidning som låter publicera sådan smörja kan inte betraktas som seriös.

Lästips: Staffan Danielsson
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, Re1, Re2