2014-06-20

Världens näst längste man är en dvärg

Sverige blev 2013 det land i hela EU som gav flest positiva asylbeslut. Inte justerat för befolkningsmängd, utan i absoluta tal. Nummer två och tre i "rankningen" var Tyskland och Frankrike som, sina flera gånger större befolkningar till trots, hamnade på på likartade siffror.

Sett till asylsökande per capita under 2013 var det endast ett land i världen som hamnade högre än Sverige, nämligen Malta. Malta har emellertid en väldigt liten befolkning och ligger till skillnad från det perifera Sverige mitt i Medelhavet, varför jämförelsen blir ganska missvisande.

Man kan tycka att detta är bra och man kan tycka det är dåligt, det är i grund och botten om värderingsfråga. Vad man emellertid inte kan göra är att kalla den som ifrågasätter lämpligheten i detta svenska rekord för "rasist".

Det går inte att kalla allt annat än en ytterlighetsposition för "extremism". Det går inte att kalla alla andra än vinnaren i en tävling på elitnivå för "usla", det går inte att kalla världens näst längsta människa för en "dvärg". Att den som idag ifrågasätter att Sverige – ett litet land långt från oroshärdar och migrantvägar – utmärker sig på detta exceptionella vis kallas för "rasist" är skamligt!

Att det är ett ovedersägligt faktum att den svenska åsiktskorridoren är smal, att det är väldigt lågt i tak i Sverige och att det är någonting väldigt fel på den svenska samhällsdebatten illustreras väldigt väl av det faktum att en nyhet av detta slag blir en undangömd TT-notis.

Att det är den som ifrågasätter huruvida det är hållbart att Sverige utmärker sig på detta extraordinära sätt – därtill samtidigt som vi också är sämst av alla OECD-länder på integration – som utmålas som extremisten i sammanhanget är direkt perverst. En sådan inställning kan endast bli normaliserad i ett samhällsklimat som är direkt fanatiskt.

Lästips: Merit Wager


DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, Dag1, Dag2, Dag3, Sk1, NSk1, NSk2, LT1, SMP1, Ab2, Ab3, Ex1, Ex2, Re1, BT, SvD1, SvD2, SvD3,

2 kommentarer:

 1. Alltså.

  Jag håller på att bli fullkomligt vansinnig.

  Jag läser om en hel skolklass av flickor som blivit könsstympade. Var är fackeltågen, fördömandena och vredesmodet? Eller tycker svenska kvinnor att det är helt ok att bli könsstympade. Är detta den framtid ni vill servera era döttrar.

  Fy fan!

  Samtidigt läser jag om en miljöpartist som tyckte det var käckt att resa en "midsommarfitta" i stället för midsommarstång.

  Vet hut j-a idiot! (sagt till denna miljöpartist). Snart har du ingen fitta att göra dig lustig över om detta h-e får fortgå.

  Jag blir bara så rosenrasande. Ursäkta Fnord, du kan säkert få ihop det mkt snyggare.

  V

  SvaraRadera
 2. Jag delar din kokande ilska till 100 %.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.