2014-10-17

En dag i dårhuset #3


När jag skummade igenom nyhetsflödet lite före lunch idag, såg jag att den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm hade valt att stoppa Nya Slussen. Alla pågående projekteringar och upphandlingar skall nu avbrytas, vilket gissningsvis kommer att kosta betydande belopp, och ett av den svenska historiens såväl mest sönderutredda som mest angelägna projekt skall nu utredas på nytt.

Ungefär samtidigt blev jag varse att Islamiska Förbundets ordförande Omar Mustafa i en Twitterkonversation med Sveriges Unga Muslimers ordförande Rashid Musa uppmanade denne att anmäla Sara Skyttedal. Detta efter att Skyttedal i en debattartikel kraftigt kritiserat Mehmet Kaplans påstående att det är islamofobi som får muslimer i Sverige att åka till Syrien för att kriga för Daesh.

Ungefär där kände jag att det fick vara nog. Det är dags för alla goda krafter i Sverige att räta på ryggen och säga ifrån mot det ekonomiska vanstyret, mot den populistiska kapitalförstöringen, mot skatteslöseriet, mot åsiktskorridorens intolerans, mot den postmoderna lekstugan och mot att islamister som Kaplan, Musa och Mustafa legitimeras av den i övrigt så snäva konsensuskulturen.

Det är hög tid för den svenska högern att sluta stryka utmed åsiktskorridorens väggar, att sluta anpassa sig till den postmoderna sektvänsterns spelregler och till en värdegrund som försvarar islamistiska ministrar, men avfärdar som förkastligt vad som är normalt i så gott som alla västerländska länder utom Sverige.

Den svenska högern har ingenting att skämmas för. Den postmoderna vänstern, däremot, talar om etik, moral och värdegrund samtidigt som den själv dras med en moral som stinker. Det är dags att vi börjar säga ifrån, det är dags att börja gå till frontalangrepp mot den unkna moral som återfinns till vänster istället för att hamna i försvarsställning när samma vänster attacker vår egen moral. Det räcker nu!

Därefter blev det såklart eftermiddag, och nyheten om Jimmie Åkessons sjukskrivning briserade som en bomb i det politiska Sverige. Föga förvånande var dubbelmoralens mästare, nationalstatsförespråkaren Özz Nûjen, inte sen med att göra smaklösa poänger på detta. Själv mindes jag valrörelsen och hur Åkessons uppdrag i denna till stora delar gick ut på att bli offentligt vuxenmobbad i de politiska debatterna, och jag mindes hur jag flera gånger funderade över vad denna behandling skulle ha inneburit för mitt eget psyke.

Nu spekuleras det i vad detta innebär för Sverigedemokraterna. Personligen tror jag att i ett läge då ett parti med en så tveksam bakgrund och såpass dåliga företrädare som Sverigedemokraterna fått mer än var åttonde väljares röst, så skall man inte dra allt för stora växlar på Åkessons egen betydelse.

Den främsta anledningen till att Sverigedemokraterna vuxit sig stora är inte Åkessons politiska skicklighet. Den främsta anledningen till partiets framgångar är att Sverige kombinerar EU:s största asylmottagande med västvärldens sämsta integration, att detta får högst märkbara konsekvenser och att all kritik av denna politik avfärdas som rasism. Sverigedemokraterna har inte vuxit på egna meriter, Sverigedemokraternas framgångar beror på de övriga partiernas och opinionsbildarnas oförmåga att hantera invandringsfrågan.

Sist men inte minst är det värt att notera att Socialdemokraterna och Magdalena Andersson idag lät meddela att inträde på statliga museer bör vara gratis, eftersom vi äger dessa tillsammans. Vilka konsekvenser Magdalena Andersson drar av att det svenska folket även äger det statliga alkoholmonopolet tillsammans, förtäljer emellertid inte historien.


DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, Sk7, Sk8, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, LT1, LT2, LT3, LT4, LT5, LT6, LT7, SMP1, SMP2, Re1, Av1, Av2, NT1