2014-10-29

Sverige – en humanitär bananrepublik

Det finns i Sverige 55 bostadsområden i vilka polisen enligt Rikskriminalen inte förmår upprätthålla lag och ordning. Bostadsområden i vilka poliser riskerar att angripas av kriminella gäng, i vilka polisen inte förmår upprätthålla det statliga våldsmonopolet och i vilka rättstaten är satt ur spel. 55 bostadsområden i vilka civilisationens grundförutsättningar inte längre råder

Man skulle kunna tro att detta var någonting politikerna tog på blodigt allvar, men så är inte fallet. Tvärtom, den politiska utvecklingen går i totalt motsatt riktning. Brottslingarnas rättigheter ökar på rättsväsendets bekostnad, ursäkterna för brotten blir hela tiden fler och mer långtgående, grövre och grövre brottslighet relativiseras och skuldfrågan förskjuts allt oftare bort från förövarna.

Bakom politikernas totala oförmåga att hantera situationen återfinns en naiv provinsialism av sällan skådat slag, en grundläggande oförmåga att inse att de normer som råder i ett klansamhälle utgör en extremt stor utmaning för ett starkt sammanhållet välfärdssamhälle som det svenska. Om man, likt de svenska politikerna, har bestämt sig för att Sverige skall vara en "humanitär stormakt", att vi vår ringa befolkning till trots skall vara EU:s största asylland, är detta något som förpliktigar.

För att klara av att vara EU:s största asylland krävs att man också har EU:s bästa integrationspolitik. Vår integrationspolitik är emellertid inte bäst i EU, den utmärker sig däremot genom att vara sämst i västvärlden. Det krävs en mer än lovligt verklighetsfrånvänd politikerkår för att föra en sådan politik, och det krävs en ännu mer verklighetsfrånvänd, tendentiös och direkt inkompetent journalistkår för att applådera, snarare än att hudflänga, politikerkåren för samma politik.

En humanitär stormakt ställer krav och upprätthåller lag och ordning. Den stat som tillåter laglösa parallellsamhällen – i vilka polisen inte kan utföra sitt uppdrag och i vilka skolorna liknar krigszoner – att sprida sig som en löpeld över landet är ingen "humanitär stormakt". En stat som inte bara låter detta, utan dessutom misstänkliggör all kritik av samma utveckling, är en humanitär bananrepublik.

Relaterat:
Paulina Neuding
Den sjätte mannen
Asylstatistik för EU/EFTA, första halvåret 2014
DN1, DN2, Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, NSk2, SMP1, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Av1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, Ex1, Ex2, Ex3

13 kommentarer:

 1. Det finns ju viktigare saker för politikerna att ägna sig åt. Som t.ex. Att politiken ska vila på en genusgrund,lagstifta om pappaledighet,könskvotering,lägga ner Bromma flygplats och införa fri entré på museum.

  SvaraRadera
 2. ... samt att slösa bort en kvarts miljard på att "frysa" förbifarten under ett halvår. :P

  SvaraRadera
 3. Fy f.n vad ynkliga och fega politiker vi har som inte kan ta tag i RIKTIGA problem,för problem det har vi och det är katastofala problem på många områden.

  SvaraRadera
 4. Och den STORA nyheten idag är att man lever kortare om man dricker mjölk.....Det är vad jag kallar viktiga nyheter det.

  SvaraRadera
 5. Grejen är att jag nästan hade glömt hur motbjudande jag tycker rödgrön politik är. Var grymt besviken på Reinfeldt & co de sista åren, men det här är ju ett rent skämt.

  SvaraRadera
 6. Uppenbarligen var det många som var grymt besvikna på Alliansen, men de kom ihåg Sosse-Sverige och flydde till SD. Där hade Reinfeldt i alla fall rätt, en röst på SD blir en röst på Rödgrön ratatouille och de är bevisligen långt värre än vi kunnat ana!

  Tyvärr så är allt snack om nyval en okunskap som spridit sig i media (rätta mig gärna om jag har fel, det har hänt förr ;-)).
  Som jag har förstått det så röstar man om budgeten tre gånger innan den klubbas eller fälls. Regeringen kan väl dessutom välja att köra på den budget som går igenom, men att lägga in ändringbudgetar under året? Den lösningen är sämst eftersom ändringsbudgetarna kan plockas isär än mer.

  Fälls budgeten tvingas Löfven gå till talman och kasta in handduken. Talmannen börjar då titta på om det finns andra möjligheter att bilda regering. Finns det inte det, eller att den som får uppdraget inte lyckas, kan Löfven få uppdraget igen att bilda regering. Vad som gäller med de gamla ministrarna vet jag inte, men de har ju förbrukat sitt förtroende så de lär inte bli ministrar igen.
  Skulle det då misslyckas, så utlyses nyval.

  Vi har ju haft detta scenario förr, se Regeringen Carlsson I och II där Carlsson avgick, Bildt fick uppgift att bilda regering, men misslyckades, och Carlsson kom tillbaka.

  I nuläget tror jag att ett nyval hade gynnat alla utom de Rödgröna, så man gör allt för att klamra sig fast.

  SvaraRadera
 7. Nyval som sådant är relativt osannolikt, ja, men precis som du säger så skrivs det rätt okunnigt om saken. Sanna Rayman skrev dock en ledare (som jag inte orkar leta upp) som redde ut begreppen.

  Det är dock inte i första hand nyval som behövs. Vad som behövs är att den icke-socialistiska majoriteten i riksdagen börjar ta ansvar för Sverige, istället för att bete sig som barn i en sandlåda.

  SvaraRadera
 8. Håller fullständigt med dig!

  Lars-Ingvar Ljungman visar en tendens till ansvarstagande när han öppnar för sammarbete med SD på vissa punkter i Skåne eftersom det annars blir fullständigt kaos. Man kan inte ignorera en så stor del av befolkningens val.

  SvaraRadera
 9. Ja, vi kommer säkert dit förr eller senare. Frågan är bara hur stor skada socialisterna tillåts att göra dessförinnan. :P

  SvaraRadera
 10. Så länge oppositionen tar sitt ansvar så hinner de inte göra allt för stor skada. Sviker de sina vallöften, som grönsakssörjan gjort, så lär Sverige halka ner i ett stort svart hål med ovisst innehåll och utförutsägbar utgång.

  SvaraRadera
 11. "naiv provinsialism" är bra, men är egentligen lite för snällt.
  Många samhällen har vissa myter som de håller fast vid. De fungerar olika bra.
  USA har "the American dream", Storbrittannien har "vi är inte lika bra som förr, men vi är i alla fall inte Frankrike," Kina har "myror verkar ha ett fungerande samhälle, kanske vi kan kopiera det."

  Några av Sveriges myter är "egentligen längtar alla till folkhemmet", "innerst inne är alla människor snälla och vill väl", "sitt stilla i båten så blir allt bra", och den farligaste: "allt och alla är en version av Sverige." (Och det sista var väl ungefär vad du sade.)


  Rayman: "Extra extra: det blir inget extraval"
  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/osannolikt-med-extraval_3989829.svd

  SvaraRadera
 12. Ingen går till mitt närområde X om man kan slippa. Bilar brinner, överfall, inte ens posten levereras utan vaktbolag, men X var inte ens med på kartläggningen. Kanske anses det trots allt lugnare än andra områden? Eller är detta det nya normala?

  SvaraRadera
 13. Det är nog det. Vi reagerar knappt över rapporter om gängskjutningar på öppen gata längre.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.