2014-12-21

Asylstatistik för EU/EFTA, januari till september 2014

I oktober skrev jag ett inlägg som i diagramform illustrerade asylmottagandet i EU- och EFTA-länderna under första halvåret 2014, baserat på statistik från EU:s statistikmyndighet Eurostat. Då fanns endast uppgifter för årets första och andra kvartal tillgängliga, men i dagarna publicerades även motsvarande statistik för årets tredje kvartal. Diagrammen kan därför utökas till att omfatta perioden januari till och med september 2014.

När man kombinerar Eurostats statistik med siffror över antalet invånare i samma länder, erhåller man följande diagram över antalet asylsökande per 1 000 invånare i respektive land under tidsperioden:Diagrammet nedan visar istället antalet positiva asylbesked (i första instans) per 1 000 invånare i samma länder. Notera att den nivå på asylmottagandet som Sverigedemokraterna förespråkar ligger med som referens. Denna nivå hamnar någonstans mellan den finska och den italienska, och avviker inte särskilt mycket från den tyska.


Kommentarer:
 • Uppgifterna för Österrike saknas eller är ofullständiga i Eurostats statistik, varför landet saknas i diagrammen ovan.
 • Att kontrollera mina siffror är såklart inte helt enkelt, då de är en kombination av siffror från Eurostats PDF-filer och befolkningsstatistik från Wikipedia. Om någon journalist, bloggare eller annan opinionsbildare vill ta del av den Excelfil i vilken jag sammanställt uppgifterna, kontakta mig på fnordspotting [at] gmail.com.

Källor:
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, NSk3, LT1, LT2, SMP1, SMP2, SMP3, BT1, Re1, Re2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ab1, Ab2, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, Dag5, Dag6, Dag7, Dag8, Dag9

2 kommentarer:

 1. Mycket bra initiativ att i den andra tabellen ta med invandringen på den nivå SD vill ha.

  Om inte annat så för att det visar vilka vidriga dödsknarkarnazister som uppenbarligen styr i länder som Finland, Frankrike och Storbritannien...

  (Om de bara gav PUT åt alla som sade sig komma från Syrien och utlovade lika generösa bidrag som Sverige hade de ju säkert kunnat ha lika stor invandring där.)

  SvaraRadera
 2. Kan vi lämna eländet och oron för en stund och ägna oss åt det viktigaste som våra närmaste. Det vi inte kan förändra just nu kan vänta till efter helgen och tills nya galenskaper kommer från makthavare i Regeringsställning.

  Tack för i år! God Jul och Bättre Nytt år!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.