2014-12-30

Statens mjölkkor

Efter allianspartiernas villkorslösa kapitulation inför den socialistiska riksdagsminoriteten, har jag börjat leka med tanken på att låta bloggen bli ett forum för utbyte av tips om hur man som medelklassväljare bäst snuvar staten på några av de skatter och pålagor vi glatt förväntas betala. Dessvärre är möjligheterna relativt begränsade så länge man inte till exempel äger ett företag, varför det kanske inte heller blir något av denna idé.

Hur som helst kommer punktskatterna på alkohol och tobak att höjas första januari. Dessa skatter är redan, liksom de flesta andra skatter i Sverige, skyhöga. Som högbeskattad medborgare i ett land utan högeropposition gör man därför klokt i att försöka minimera de för privatekonomin skadliga konsekvenserna av detta.

Bor man i södra Sverige bör man givetvis inte köpa sin alkohol i Sverige överhuvudtaget. Bor man längre norrut gör man däremot klokt i att hamstra idag. Fyll ditt barskåp och din vinkällare till bristningsgränsen, se till att ditt kylskåp är fullt med öl och snus och köp på dig tillräckligt många limpor cigaretter för att klara dig en bra bit in på 2015.

Att spara några tior är löjligt enkelt och att spara några hundralappar är fullt möjligt. Effekten är dessutom dubbel, varje sparad krona innebär nämligen inte bara mer över till dig utan dessutom mindre över till Löfven, Sjöstedt och Romson. En bättre sporre är svår att hitta.
DN1, DN2, DN3, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, SVT1 Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, NSk5, LT1, LT2, SMP1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, Ex1, Ex2, Ex3, Ab1, Ab2

13 kommentarer:

 1. Spara dina pengar i guld. Det är moms fritt att köpa fysiskt guld i Sverige. Samt att politikerna inte kan bestälja dig på dina besparingar genom inflation. De måste även komma hem till dig för att ta guldet, Men då är det nedgrävt nånstans. Lättare för Staten att bara gå in på bankensdator och ta dina fonder,aktier och sparpengar där.

  SvaraRadera
 2. För oss dumma lantisar som bor ute i spenaten är det ganska lätt.

  Kött inhandlas svart från traktens alla jägare, mjölk från traktens allt färre mjölkbönder, potatis, sylt, saft mm finns hos diverse hobbyodlare och det finns oändliga möjligheter till utbyte av tjänster och gentjänster utan inblandning av staten.

  Låt någon sy dina kläder och bli unik, få fönstren putsade, huset målat osv till en billig penning utan att blanda in skattemyndigheten.

  Laga och återanvänd, gör saker själv i stället för att köpa, rensa på vinden och sälj på loppis .. och framför allt .. konsumera mindre.

  Ingenting slår så hårt mot ett lands ekonomi som om befolkningen slutar försöka finna lycka och välbefinnande genom konsumtion. Och handen på hjärtat .. mer än hälften av det som köps är rent skräp eller helt onödigt.

  Ett organiserat köpstopp skulle få direkta och tydliga effekter, särskilt för handlarna och orsaka ytterligare arbetslöshet.

  Har du pengar .. köp mark i stället för guld. Eller en liten sommarstuga som du hyr ut svart.

  Möjligheterna är egentligen oändliga .. ;-)


  SvaraRadera
 3. Har redan börjar söka efter "lantlig idyll" på Hemnet!

  SvaraRadera
 4. Ja livet på landet är betydligt billigare och som sagt tjänster och gentjänster.Så lycka till Fnord du anar inte vilket bättre liv du får,socialt och ekonomiskt och kultur är inte svårt att ta sig till.

  SvaraRadera
 5. Hur som helst borde jag definitivt se till att lära känna fler jägare och lantbrukare!

  SvaraRadera
 6. Nejmenuschdå. Så småaktigt av er.

  Staten behöver beslagta era inkomster i stor skala för att kunna dela ut denna till utländska medborgare. I en allt större skala. Kallas solidaritet.

  (Om man har den läggningen.)

  Fina-Lisa Godberg

  SvaraRadera
 7. Hörru du du! Får jag som inte är medelklassväljare, åtminstone inte ekonomiskt, inte vara med?! ;-)

  Jag vill också snuva staten på skattepengar nu när de inte längre får gå till den välfärd jag alltid slagit vakt om - d.v.s våra gamla och sjuka, oförskyllt arbetslösa, polis, rättsväsende och skola - utan istället ska gå rakt ner i fickorna hos folk i asyl- och genusindustrin, politiker och media vilka rätt ofta är samma människor bara vid olika tidpunkter, kriminella och lycksökare.
  Här ska snuvas *morrar dovt*.

  SvaraRadera
 8. Malin: Klart ni får! :)

  Fick ett mail om TV-avgift. Det är alltid en bra start, själv har jag också slutat betala TV-avg... jag menar, slängt ut TV:n. Vin, öl och snus kan man faktiskt tillverka på egen hand. Har ni fler tips är det bara att skriva dem här. Får jag en bra lista kanske det blir några blogginlägg på temat, trots allt. :)

  SvaraRadera
 9. Näthandel från andra EU-länder är för övrigt ett annat tips. Det är tullfritt, ofta betydligt billigare och svenska staten går miste om hela momsen.

  SvaraRadera
 10. Min TV gick sönder några dagar efter valvakan vid EU-valet. Tänka sig :O!

  Man kan köpa potatis, grönsaker och frukt enbart på torget om man har ett sånt i närheten med försäljare som kör utan kassaapparat. Det finns ganska många sådana i större städer. Leta gärna upp en som hämtar sina varor på svenska landsbygden på sommaren, de finns fortfarande även om de är få.

  SvaraRadera
 11. Tror vi börjar närma oss ett blogginlägg.

  SvaraRadera
 12. Självhushåll och utbyte av tjänster är effektivt, som redan sagts. Men mest effektivt är att flytta utomlands. Svenskar har än så länge gott rykte, så det är lätt att få jobb ifall man talar några olika språk och har en god utbildning.

  SvaraRadera
 13. "Fick ett mail om TV-avgift. Det är alltid en bra start, själv har jag också slutat betala TV-avg... jag menar, slängt ut TV:n."

  Slänga ut tv:n är väl onödigt? Radiotjänst har idag ändå inga möjligheter att effektivt kontrollera tv-innehav. Faktum är att deras inspektörer inte får gå in i ditt hem ens om du bjuder in dem. (http://www.radiotjanst.se/sv/Avgiften/Avgiftskontroll/)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.