2015-02-05

Islamister i politikens finrum

För några dagar sedan bjöd Alice Bah Kuhnke in islamisten Fatima Doubakil från den så kallade Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten (MMRK) till att diskutera islamofobi i Sverige. Idag – för övrigt samma dag som vi kan läsa att Daesh korsfäster barn – har en annan av MMRK:s medlemmar skrivit en debattartikel.

I debattartikeln kan man läsa att att de terrorresor som villiga Daeshrekryter företar sig inte är terrorresor utan "så kallade terrorresor". Man kan också läsa att att den svenska reaktionen på Daeshs massakrer, folkfördrivningar, slavhandel och våldtäkter är "populism" och att skulden för Daesh illdåd inte vilar på terroristerna utan på USA.

Alice Bah Kuhnke är inte ensam om att ha samarbetat med MMRK. Även Erik Ullenhag samarbetatade med den islamistiska organisationen och flera av de föreningar i vilka Doubakil har varit en tongivande aktör har fått bidrag från Ungdomsstyrelsen och Allmänna arvsfonden, trots att hennes islamistiska agenda är såväl väldokumenterad som känd sedan länge.

I sin vilja att vara inkluderade har svenska politiker inte bara sett islamister som legitima företrädare för vad som brukar kallas "det muslimska civilsamhället", man har dessutom låtit skattepengar och medel från Allmänna arvsfonden regna över dem. Att samma politiker har mage att högtidligt predika om värdegrund och tolerans framstår därför som direkt perverst.
DN1, DN2, DN3, DN4, Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, NSk2, Dag1, Dag2, Dag3, Dag4, SMP1, Re1, Av1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, Ex1, Ex2, Ex3, Ex4, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5, Ab6, Ab7, Ab8, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5