2015-04-02

En desperat regering som griper efter halmstrån

Beskeden om skattehöjningar duggar tätt just nu, trots att det endast är en vårbudget som regeringen inom kort skall överlämna till riksdagen. Utöver de tidigare aviserade skattehöjningarna har vi idag fått veta att regeringens utredare föreslagit en ny skatt på "kylskåp, datorer och annan elektronik i hemmet". Syftet med denna sägs vara att "minska miljö- och hälsorisker med kemikalier i vardagen". En betydligt mer sannolik förklaring är nog att regeringen helt enkelt är i desperat behov av pengar.

Vad vi idag också fått veta är att regeringen inte berättade hela sanningen då den nyligen aviserade att bränsleskatten skulle höjas. Höjningen var nämligen inte en engångsföreteelse, vilken regeringen då lät påskina. Istället planerar regeringen att från och med 2017 att årligen räkna upp skatten på bensin och diesel med konsumentprisindex plus två procent.

Än mer intressant blir det då man ser till vad regeringen vill använda dessa skatteintäkter till. Man vill inte bara införa ett icke-behovsprövat glasögonbidrag eller göra det mer förmånligt att vara sjukskriven i en tid då sjukskrivningarna ökar. Man ämnar också bygga modulhus i vilka en lägenhet på 70 m² skulle få en reell hyreskostnad på 19 800 kronor per månad. Detta under förutsättningen att samma modulhus inte istället blir en del av en ny och permanent slum.

Vad vi bevittnar är en desperat regering som är på väg att drabbas av en allvarlig resursbrist, men som inte vågar medge detta inför svenska folket och vars åtgärder därför blir allt mer desperata och ogenomtänkta. Vad vi bevittnar är ett sammanbrott för den svenska modellen och en desperat regerings kamp för att medelst panikåtgärder värja sig inför det oundvikliga.

Sanna Rayman liknade nyligen vad regeringen gör vid att "rota i barnens spargrisar för att finansiera ett bilköp". Liknelsen är väldigt träffande, men det är inte någon samhällsviktig investering i stil med en bil som regeringen försöker finansiera. Istället bottnar regeringens desperata jakt på pengar i en vilja att upprätthålla illusionen av att det är oproblematiskt att förena EU-ländernas i särklass största asylmottagande med OECD-ländernas sämsta integration.

Så länge denna charad tillåts fortgå kommer regeringen inte bara fortsätta höja skatterna. Så länge charaden tillåts fortgå kommer Sverige därtill förbli ett land utan fungerande försvar, vår status som granne med fascistens Vladimir Putins revanschistiska Ryssland till trots.

Läs även:
Motpol, Den hälsosamme ekonomisten

DN1, DN2, DN3, Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, NSk2, NSk3, LT1, LT2

7 kommentarer:

 1. Jag misstänker att sammanbrottsregeringen rätt raskt kommer märka att skattehöjningarna inte ger mer pengar i statskassan.

  Det är kul att gnälla på förra regeringen, och i mycket också dem väl förtjänt. Men en sak gjorde de bra: att visa att sänkta skatter kunde ge mer pengar i skattkistan, genom att folk arbetade mer (jodå, visst spelade indragna förmåner roll också).

  Så när nu skattenivåerna åker upp i taket igen, så lär skattemoralen bli Greklandsinspirerad, svartjobben öka och höginkomsttagarna ta ledigt för att snickra på huset istället.

  Det är nästan så jag saknar Reinfeldt.

  SvaraRadera
 2. Känner fler som skall gå ner i arbetstid så fort skatten höjs. Det finns en gräns för skattemoralen. Det inträder när man arbetar mer för Staten än för sig själv. Snart hamnar också en del i förnedringen att man måste söka bidrag när lönen inte räckte till.

  SvaraRadera
 3. Den där skatten på elektronikprodukter skulle jag tro är ett aprilskämt. Nog för att sossarna är klåfingriga men hur ska en sådan skatt kontrolleras tex?

  V

  SvaraRadera
 4. Alltså,

  Jag käkar medicin som sänker mitt immunförsvar efter transplantationen.

  I alla broschyrer som jag fått står det uttryckligen att jag skall undvika folksamlingar och vara noga med hygien.

  Mp vill tydligen tvinga sjuka människor att utsätta sig för hälsofara genom att åka kommunalt.

  Som plåster på såren skall det bli enklare att sjukskriva sig?

  Vooine, vilka snillen. Om de tror jag kommer rösta på dem för bidrag och möjligheten att få sjukskriva mig varje gång de tvingat in mig på bussen tror de fel. :-)
  Jävla nötter.

  /henrico

  SvaraRadera
 5. Sveriges problem är svåra men lätta att åtgärda.
  BOSTAD
  Flyktingar måste kunna bo trångt . Kanske på samma sätt som svenska värnpliktiga gjorde när vi hade ett militärt försvar. 16 man per rum. Hygienen kontrolleras varje dag genom visitation. Bestraffning av den som inte sköter städning och hygien. Många människor bor idag onödigt stort: avskaffa hyresregleringen, bostadsbidrag och ränteavdrag. Ta bort alla regler som hindrar att mark används för byggande. Ta bort alla regler som tvingar fram en högre standard vid nybyggand än vad vi har vid gamla hus.

  ARBETE
  Ta bort skatten för inkomster under existensminimum, som kan sänkas. Förbjud avtal som utestänger de fattigaste från arbetsmarknaden.

  BISTÅND
  Använd allt bistånd för kostnader för flyktingmottagning i Sverige.

  INVANDRING
  Bevilja endast TUT. Utvisa alla som efter att de fått TUT börjar arbeta mot svenska värderingar. Exempel: flyktingspionage. Utpressning av landsmän för hemlandets regims räkning. Förföljelse av kvinnor som i inte följer en muslimsk klädkod. Förföljelser av människor som spelar musik när de har fest. Hindrar brandkåren under utryckning. Kastar sten på polisen. Säljer eller brukar knark.

  SvaraRadera
 6. Vi, som ska finansiera detta projekt, inser mycket väl varför pengar behövs nu. Regeringen ska inte försöka lura oss!

  SvaraRadera
 7. Endast socialmiljökommunismen kan överträffa aprilskämtens era tydligen. Hej och hå, nu beskattar vi snart varje andetag i sann kommunistisk anda.

  Blä och tvi fan för dessa stolpskott!

  Jag trodde faktiskt inte det kunde bli värre. Men det blev det!

  V

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.