2015-07-26

Ygeman börjar påminna om en skrävlande Ullenhag

Inrikesminister Anders Ygeman kommenterade tidigare idag laglösheten i Malmö med följande ord:
"Vi har haft tio, femton år av stigande arbetslöshet, växande klyftor, sjunkande skolresultat – det är klart att det färgar av sig på samhällsutvecklingen och därmed även på brottsligheten. Där är också regeringen fast besluten om att vara med och hjälpa till för att minska klyftorna, pressa tillbaka arbetslösheten och vända utvecklingen i skolan."
Precis som när Ygeman tidigare i veckan uttalade sig om den våldsbejakande extremismen låter det bra. Borta är de skönmålningar som tidigare har utmärkt såväl Stefan Löfvens och Fredrik Reinfeldts som andra debattörers kommentarer till situationen i Malmö. Istället vill Ygeman, sin vana trogen, framställa sig som en handlingens man.

Vad Ygeman lovar är emellertid en variation på vad andra politiker före honom har lovat i årtionden, nämligen en radikal och nära förestående förbättring av integrationspolitiken. I bjärt kontrast till alla dessa löften står emellertid det faktum att Sverige utmärker sig som landet med västvärldens sämsta integrationsresultat. Detta i ett läge då asyltrycket på Sverige är mer än dubbelt så stort som på något annat land i EU eller EFTA.

Situationen i Malmö har sedan 90-talet försämrats drastiskt, just på grund av detta. Alliansregeringens arbetslinje lyckades inte vända denna utveckling och regeringen Löfvens bidragslinje lär inte göra det heller. Tvärtom, om inte något drastiskt och ytterst oväntat sker lär den rekordstora invandringen fortsätta samtidigt som integrationsresultaten förblir usla eller (mer sannolikt) försämras ytterligare.

Anders Ygemans vackra ord om att "pressa tillbaka arbetslösheten och vända utvecklingen i skolan" framstår därmed som rena baghdadboberier. Antingen är Ygeman så naiv att han själv tror på dem eller så målar han med berått mod upp en framtid som han själv mycket väl vet inte kommer att infria sig. Jag är osäker på vilket av alternativen som är det mest skrämmande.
DN1, DN2, DN3, DN4, Ex1, GP1, Ab1, Ab2, Ab3

6 kommentarer:

 1. Ygeman borde vara ärlig och säga att allt går precis som planerat. Staten har alla möjliga resurser att sätta in för att få stopp på det här. Men det har bara varit mycket snack och ingen verkstad de senaste 25 åren.

  SvaraRadera
 2. Skulle vara intressant att se några diagram över hur handgranatsprängningar, bilbränder, skottskador och hot mot ambulanspersonal utvecklats sista 10 åren.

  SvaraRadera
 3. Misery index = (Antalet skolbränder)X(PISA-resultaten)X(Antalet bilbränder)X(Arbetslösheten)X(Antalet handgranatsprängningar)

  Gissar att Malmö ligger väldigt bra till, högsta Europanivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare EuropasEuropas lägsta. PISA går ju mot noll

   Radera

 4. Exempel: Som mest hade svensk varvsindustrin 39.000 anställda 1974-75.
  1980 var alla storvarv nedlagda på grund av att världens varv producerade övertonnage.

  Svenska arbetslöshetssiffror i dag är 456.000 pers, alltså icke sysselsatta....
  Det som Ygeman behöver fixa är lågt räknat 10 olika personalintensiva industrigrenar med 39.000 anställd vardera, hans trovärdighet skulle då öka.

  SvaraRadera
 5. Finns det något tillfälle i vardagen där man kan agera på Sveriges sätt utan att det kraschar?

  Skållar man sig på vattnet ur duschen så vrider man snabbt som sjutton ner mot kallare. Inte ÖKAR man värmen eller ens låter det hålla på att skålla lite till? Heltokigt ju!

  Kör man för fort släpper man på gasen (försåvitt man inte bryr sig om lagar och regler).

  Så fungerar det i vanligt folks vardag vad jag förstått. Men i den politiska vardagen gäller helt andra regler oavsett konsekvensen. Att ens diskutera att vattnet ur duschen kan HA en temperatur får twitter att gå i taket. (jfr "volymer" som blev förbudet över natt).

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycklighet. Kommentarer löper stor risk att hamna i papperskorgen om de är sossiga, hätska, foliehattiga, besserwissriga, vilseledande, överdrivet långa, trollande eller faktamässigt tveksamma.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.