2015-08-09

Om dårfinkar, DÖ-nickar och höstbudgeten

Inför förhandlingarna om årets höstbudget kräver Vänsterpartiet (som enligt egen utsago är ett oppositionsparti) gratis preventivmedel för unga, att staten skall betala barns semesteraktiviteter och subventioner av kommunala hyreslägenheter. För att finansiera detta kräver partiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson (bland annat känd för sin indignation över att arbetare förväntas arbeta ihop sin egen lön) att Sveriges redan skyhöga marginalskatter skall höjas ytterligare.

Utöver detta vill Vänsterpartiet avsätta skattemedel för att förbättra hälsan för det kön som lever längst och som är kraftigt underrepresenterat i till exempel arbetsplatsolyckor med dödlig utgång. Detta efter att Vänsterpartiet redan framtvingat "gratis" glasögon och mediciner för unga (Nån Annan™ betalar).

Vänsterpartiet beter sig, med andra ord, som ett bortskämt curlingbarn i leksaksaffären. Ett bortskämt curlingbarn som börjar skrika så fort det inte får allt vad det pekar på. Ett bortskämt och skrikande curlingbarn vars curlingföräldrar är totalt oförmögna att sätta gränser. Det är tämligen uppenbart att det handlar om ett ännu ett ogenerat försök att med skattebetalarnas pengar köpa sig nya röster bland de unga (eller förvuxna) vilsna drömmare vilka utgör partiets främsta målgrupp.

Kanske är detta den roll ett parti som Vänsterpartiet måste spela i ett land som Sverige. Kanske är en sådan politik Vänsterpartiets enda raison d'être i ett land med ett så extremt och historiskt dominerande socialdemokratiskt parti som det Stefan Löfven idag är ordförande för.

Politiken ligger redan så långt åt vänster, skatterna är redan så höga och bidragen är redan så generösa och kravlösa att det helt enkelt inte finns någon plats för ett vänsterparti av europeiskt snitt. I ett land där till och med "högerpartierna" 2014 gick till val på höjda skatter och där knappt något parti föreslår ens minimala avregleringar av arbets- och bostadsmarknaderna, måste helt enkelt ett parti till vänster om det socialdemokratiska både ta i så det spricker och slå knut på sig självt för att legitimera sin existens.

Det riktigt surrealistiska i sammanhanget är emellertid att det endast är tack vare DÖ-nickarna i de svenska "högerpartierna" som dårfinkarna i Vänsterpartiet kan få igenom dessa kraftigt förstärkta incitament till att börja leva på andras bekostnad. Den svenska politiken är ett skämt.
DN1, DN2, Ex1, Av1

7 kommentarer:

 1. Hoppas på extraval! Sverige är ju på väg mot avgrunden, utan att se sig om hur andra länder styrs!

  SvaraRadera
 2. Men vänta bara tills 2018, då börjar återtåget och Alliansen kan ta över om de blir större än SD och de rödgröna...

  SvaraRadera
 3. Det är många som normaliserat de vänsterextrema och odemokratiska krafterna i vårt land.
  En kommunist blir inte något annat än kommunist, oavsett om de skriker rasist åt allt och alla.

  Snart kommer socialliberalerna att behöva ta ställning, gissar på att de tar kommunisterna parti och kör landet ännu längre vänsterut.

  Undrar om de Skåne borgerliga vågar ta kampen?

  /henrico

  SvaraRadera
 4. För en vänsterpartist finns det inget tak på hur mycket man kan beskatta medborgarna.
  Dom tror att folk är beredda att betala hur mycket som helst för att sedan eventuellt
  få ett bidrag från staten som man har finansierat själv.

  Håller med om att DÖ är ett dåligt skämt som låter dårar som MP och V få igenom sin socialistiska och verklighetsfrånvända politik trots att dom bara representerar några få procent av rösterna.

  Pelle2

  SvaraRadera
 5. Det är ju inte för inte som Sverige har fått epitetet Norra Nordkorea. //tompas11

  SvaraRadera
 6. Varje krona du har kvar efter skatten är stöld från Staten. Var glad att du inte blir stämd.

  SvaraRadera
 7. DÖ är ett enormt svek mot alla oss som röstade borgerligt. Det är ju allianspartierna som ser till att denna samhällsekonomiskt skadliga vänsterpolitik kan föras.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.