2015-10-06

Stefan "Kejsarn av Portugallien" Löfven

Det svenska asylmottagandet har kollapsat under volymer™ som hämtade från en dystopisk framtidsskildring. Den svenska bostadsbubblan är på väg att krascha. Rättsväsendet förmår inte ingripa när olagliga kåkstäder uppförs på ockuperad mark, och som grädde på moset planeras nu för såväl statliga kåkstäder som statliga tältläger utöver dessa.

I detta läge väljer landets statsminister att fly verkligheten. Han intalar sig själv (men få andra) att höjda bidrag och skatter inom fem år kommer att göra den svenska arbetslösheten till EU:s lägsta. Han flyger till New York för att leka rockstjärna inför amerikanska östkustliberaler i Central Park. Han påstår sig ha funnit den magiska formeln för att mäkla fred. Han drömmer om att "Sverige ska ta en ledarroll i världen".

Kort sagt, de politiska realiteterna har blivit alldeles för svårhanterliga och hemska för Sveriges statsminister, varför han flyr verkligheten genom att drömma sig bort till en fantasivärld. Stefan Löfven har blivit den svenska politikens Kejsarn av Portugallien.

Läs även:
HAX, Motpol


Dagens avsnitt av Radio bubb.la – för den som likt
Stefan Löfven vill fly det svenska vansinnet för en stund

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, Av1, Ex1, Ex2, Ab1

5 kommentarer:

 1. " toppdiplomaten Thomas Hammarberg "

  SvaraRadera
 2. För mig är det här bra. Har alltid haft lite dåligt självförtroende men tack vare att Löfven kan vara statsminister och Romson vice, har jag nu tagit mod till mig och sökt jobbet som president över universum.

  SvaraRadera
 3. Jag hopas på morgonluft.

  http://www.svd.se/bjorklund-nyval-hotar-fore-jul/om/sverige

  SvaraRadera
 4. Fungerar inte lite galenskap, så försök med mer galenskap. Vår egen Hunter S Thompson?

  http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RefugeInAudacity

  SvaraRadera
 5. Verklighetens Människor flyr från våldsbenägna politiker i mellanöstern. Här möts de av våldsamt oansvariga politiker på flykt från verkligheten. Ur askan i elden?

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.