2015-10-06

Stefan "Kejsarn av Portugallien" Löfven

Det svenska asylmottagandet har kollapsat under volymer™ som hämtade från en dystopisk framtidsskildring. Den svenska bostadsbubblan är på väg att krascha. Rättsväsendet förmår inte ingripa när olagliga kåkstäder uppförs på ockuperad mark, och som grädde på moset planeras nu för såväl statliga kåkstäder som statliga tältläger utöver dessa.

I detta läge väljer landets statsminister att fly verkligheten. Han intalar sig själv (men få andra) att höjda bidrag och skatter inom fem år kommer att göra den svenska arbetslösheten till EU:s lägsta. Han flyger till New York för att leka rockstjärna inför amerikanska östkustliberaler i Central Park. Han påstår sig ha funnit den magiska formeln för att mäkla fred. Han drömmer om att "Sverige ska ta en ledarroll i världen".

Kort sagt, de politiska realiteterna har blivit alldeles för svårhanterliga och hemska för Sveriges statsminister, varför han flyr verkligheten genom att drömma sig bort till en fantasivärld. Stefan Löfven har blivit den svenska politikens Kejsarn av Portugallien.

Läs även:
HAX, Motpol


Dagens avsnitt av Radio bubb.la – för den som likt
Stefan Löfven vill fly det svenska vansinnet för en stund

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, Av1, Ex1, Ex2, Ab1