2016-08-29

Ett förljuget land

Sverige är ett land där vänstern till stora delar utgörs av giriga hycklare som ser vuxenmobbning, korruption, lögner och röstköp som sina primära arbetsredskap. Ett land där en liten men högljudd klick vänsterextremister å ena sidan fått överhetens välsignelse att köra ned sin egen världsbild i halsen på befolkningsmajoriteten, men där å andra sidan samma vänsterextremister samarbetar med islamister för att utverka långtgående undantag för minoriteter.

Sverige är ett land där tidningarna fylls av lögner, men där det på något sätt ändå är den som påpekar detta som är den som beter sig illa. Ett land där lösningen på integrationsproblemen årtionde efter årtionde påstås materialisera sig vilken sekund som helst. Ett land där ogenerade populister anklagar sina meningsmotståndare för populism, trots att de senare periodvis visat prov på betydligt större markkontakt än de förstnämnda.

Sverige är ett land där politiker ena dagen kan spy galla över en uppsättning resonemang, bara för att dagen efter själva anamma samma resonemang till punkt och pricka. Ett land där känslomänniskors emotionella utbrott och grunda resonemang gång på gång höjs till skyarna som om vore de revolutionerande insikter. Ett land där de människor som mest högljutt predikar solidaritet inte sällan har fullt upp med att berika sig själva på andras bekostnad.

Sverige är ett land där lallande dårar går bärsärkagång genom institutionerna och där barn får sätta livet till för att de vuxna vägrar ta sitt vuxenansvar. Ett land där en höger som prioriterar svågerkapitalism framför skattesänkningar dras med gigantiska trovärdighetsproblem, inte minst sedan den under förra mandatperioden lyckades med konststycket att på en och samma gång alienera sina kärnväljare och schabbla bort en gyllene chans att göra slut på sossehegemonin en gång för alla.

Sverige är ett land där man på en och samma gång spottar på brottsoffer och belönar brottslingar. Ett land där medborgarna låter sig köpas för sina egna skattepengar, och där småfolket är så livrädda för friheten utanför den bur generationer av paternalistiska politiker byggt åt dem att de villigt agerar fångvaktare åt varandra. Ett land där man kan göra politisk karriär på att låta skattebetalarnas pengar regna över islamister. Och så vidare.

Sverige är ett land utan moralisk kompass. Ett land så neurotiskt och förljuget att vad som uppfattas som kontroversiell samhällskritik i regel mest består av tålmodigt upprabblade självklarheter. Av just dessa anledningar finner jag det allt oftare under min värdighet att över huvud taget kommentera den patetiska och djupt ovärdiga fars som utgör berättelsen om den svenska samtiden.

Läs även:
Motpol, HAX
DN1, Exp1, Exp2

8 kommentarer:

 1. Helt min mening också. Stort tack för detta.

  Thomas, emigranten

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Har just funnit din blogg. Jag är känner en otrolig upprymdhet av glädje för varje post du skriver.
  Din blogg blir mer och mer mitt livselixir.

  Med detta vill jag säga att även om du finner det under din värdighet att kommentera farsen om den svenska samtiden, vilket måste vara en vidrig upplevelse, så sluta inte. Det betyder mycket för mig och säkert många andra också.

  Tack för en jätteviktig blogg!

  Vänligen
  /Chimu

  SvaraRadera
 3. Bravo, Fnordspotter! Ord och inga visor! Visst är det under din värdighet att kommentera eländet i Sverige, men för min och andra svenskars skull hoppas jag ändå att du fortsätter.

  Apropå begreppet populism har jag haft svårt att göra klart för mig själv vad som egentligen menas med ordet. Därför har det känts obekvämt att använda det. Men nu har jag en exempel: Lagstiftningen enligt vilken kommuner skall erbjuda boende till de "nyanlända" som anvisas dem möter motstånd på många håll. Grannar och andra som protesterar och överklagar bygglov har naturligtvis full rätt att göra detta, det är inget populistiskt med det. Men en organisation som vill stödja samtliga dessa protester var de än förekommer (läs SD) kan sägas agera populistiskt om man inte erbjuder någon annan lösning på de nyanländas boende. Men så snart man har ett realistiskt alternativt förslag, t ex trailerparker i obebyggda delar av Sverige, eller omvandla asylboendena till permanenta bostäder för nyanlända med uppehållstillstånd, går det inte längre att tala om populism - då finns en strategi som skulle kunna genomföras om SD kom till makten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att som Socialdemokrater och Moderater mflr erbjuda oändliga resurser till allt och alla, tom världens alla fattiga och ofattiga (bara de tar sig hit), som de konfiskerat av hårt arbetande svenska medborgare är populism. Dess politik gör även medborgarna rejält skuldsatta, levandes i luftslott.

   Radera
 4. Fortsätt skriva, öarna av förnuft måste meddela varandra om sin existens! Kanske är det svårt för tillfället att få nån vettig fason på "det offentliga samtalet" och partipolitiken på riksnivå, men man kan också jobba på andra plan, bygga gemenskaper och verksamheter lokalt till exempel.

  SvaraRadera
 5. Läste en intressant krönika på socialistliberala Mittmedia-koncernens om civilisationens undergång dvs lite av det du tar upp i din bloggkrönika. Lite av en chock att detta mediehus kan publicera en sådan krönika, speciellt på den illröda kultursidan...
  http://www.gd.se/kultur/vi-lever-i-en-houellebecqroman

  SvaraRadera
 6. Din röst behövs nu mer än någonsin...

  SvaraRadera
 7. Tänk om våra politiker hade varit lika tuffa och dragit ner brallorna på kulturpajaserna.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6505988

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.