2016-10-02

Hög tid att börja ta Alice Bah Kuhnke på allvar

Efter Ola Wongs föredömligt raka kritik av Alice Bah Kuhnkes ambitioner att omforma de statliga museerna till regelrätta propagandainstitut har, överraskande nog, ett flertal opinionsbildare tagit bladet från munnen. Huruvida detta räcker för att stoppa politiken är högst oklart, men det faktum att de senare årens postmoderna vansinne till slut börjar möta motstånd på allvar inger åtminstone en gnutta hopp.

När Alice Bah Kuhnke till allas förvåning utsågs till kulturminister möttes tillsättningen av stark kritik, inte minst från vänster- och kulturdebattörer. Denna kritik gällde emellertid inte Bah Kuhnkes politik, utan hennes lämplighet för jobbet. När den nya kulturministern snart visade sig stå stadigt med båda fötterna i den identitetspolitiska postmarxistiska myllan tystnade snabbt kritiken.

Ingen kan dock hävda att museumskandalen kommit som en blixt från klar himmel. När Utbildningsradion nyligen hudflängdes för den skyddade identitetspolitiska verkstad som pågått inom organisationen, skilde sig den syn ledningen gav uttryck för inte nämnvärt från från just Bah Kuhnkes hållning i frågan. Ännu mer anmärkningsvärt är det faktum att när den medieutredning Bah Kuhnke själv tillsatt kom till slutsatsen att presstödet bör åsiktsvillkoras, såg kulturministern inget konstigt i detta.

Kort sagt, varningstecknen har funnits länge, och det faktum att Bah Kuhnke före sin tid som minister därtill ägnade sig åt att låta skattepengar regna över islamister borde ha fått ännu fler varningsklockor att ringa. När PJ Anders Linder nu varnar för att "svensk kulturpolitik på väg in i en politisering och hårdför uppifrånstyrning som inte står den ungerska efter" är det hög tid att börja ta Bah Kuhnke på allvar.

Alice Bah Kuhnke har, tack vare sin sprallighet, sympatiska personlighet och politiska outsiderstämpel, närmast helt kommit undan kritisk granskning. Bah Kuhnke är emellertid inte den godhjärtade men lätt naiva person som inte riktigt förmår fylla ut kostymen hon allt som oftast betraktas som. Tvärtom, Bah Kuhnke är en true believer med målet att genomdriva en kulturpolitik värdig en totalitär stat.

Den kulturpolitik Alice Bah Kuhnke förespråkar är extremistisk. Det är hög tid att hon blir granskad därefter.

Läs även:
Åsa Linderborg (ja, faktiskt!)

2 kommentarer:

 1. Håller helt och hållet med dig.
  Det är skrämmande att Bah Kuhnke vill göra museerna till en kulturmarxistisk,postmodern och genuspolitisk lekstuga och att hon vill förstöra
  Östasiatiska- och medelhavsmuseet.
  Om hon kommer undan med det så kommer hon säkert fortsätta även med de andra museerna.
  Tror också att hon har kommit undan granskning på grund av hennes personlighet.. Pelle2

  SvaraRadera
 2. Tack!
  Jag vill uppmana alla att ta sina barn till museer idag, i morgon kan de vara uppfostringsanstalter.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.