2011-11-11

Julian Blancmange - Living on the Ceiling

Mannen med de många frisyrerna, Julian Assange, anlitar nu en PR-byrå för att bevisa sin oskuld för det svenska rättsväsendet. Att satsa på juristhjälp är uppenbarligen inte tillräckligt för Assange, kanske beroende på hans skräck för att bli utlämnad till USA.

Fallet Julian Assange torde vara en julafton för världens psykologer, få personligheter äger förmågan att få människor att se världen i en så svartvitt färgskala. För påfallande många som är positivt inställda till Wikileaks finns möjligheten att Assange är någonting annat än en perfekt människa överhuvudtaget inte på kartan. För John Pilger, Michael Moore, Tariq Ali och många andra med dem tycks sak och person vara samma sak, och anklagelserna förklaras med konspirationsteorier om att det svenska rättsväsendet går CIA:s ärenden.

Sist men inte minns tycks konsensus bland jurister vara att om Assange infinner sig på en svensk polisstation kommer ärendet att avskrivas direkt, varför såväl Assanges övertygelse om att en utlämning till USA väntar som den enorma juridiska apparat som gått igång i Storbritannien blir smått tragikomiska.


Assanges brittiske advokat anklagar Sverige för att planera en utlämning till USA med flygande tefat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycklighet. Kommentarer löper stor risk att hamna i papperskorgen om de är sossiga, hätska, foliehattiga, besserwissriga, vilseledande, överdrivet långa, trollande eller faktamässigt tveksamma.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

  • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
  • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
  • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
  • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
  • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.