2012-02-06

Carl B Hamilton får ett utbrott


Samtidigt som den den grekiska kollapsen rycker allt närmare fortsätter Carl B Hamilton, envist men alltmer ensam, att förespråka ett svenskt EMU-medlemskap. Idag går han också till attack, inte bara mot motståndarna till europakten, utan mot alla som försökt säkerställa ett visst marginellt svenskt inflytande över densamma. I en orgie av bisatser, citat, versaler och hakparenteser så ondgör sig Hamilton över hur ledande svenska politiker "hade mage" att kräva att få deltaga på sammanträden.

Hamilton gör en historisk parallell med Raoul Wallenberg. Wallenbergs osjälviska agerande hyllas av de svenska politikerna, menar Hamilton, samtidigt som man genom att själviskt kräva medbestämmande i europakten skymfar hans minne med sin egoism. "Ser ni inte parallellerna och paradoxen?" frågar en frustrerad Hamilton läsarna.

Nej greve Carl Peter Bastiat Hamilton, jag ser inga paralleller eller paradoxer. Jag ser en pompös och nedlåtande människa som, trots att han totalt tappat verklighetsförankringen, ser ned på folk som är betydligt visare än han själv.

DN, DN, DN, SvD, SvD, SVT, SVT, SR, SR