2012-06-27

En seger för anständigheten

En tysk domstol har fastslagit att omskärelse av småpojkar innebär att tillfoga dem "allvarlig kroppsskada".

Nyhetsnotisen är märkligt nedtonad i samtliga stora nyhetskanaler. DN har i vanlig ordning spärrat såväl blogglänkar som kommentarer, ifall någon skulle säga någonting som inte är förenligt med den liberala yttrandefrihetsfilosofi som DN vanligen berömmer sig för att värdera så högt.

Det krävs ingen större fantasi för att förutsäga hur kommentarerna kommer att lyda. "Religionsfriheten hotas" är en säker häst, någonting som innehåller orden "Auschwitz" och "historiska paralleller" är en annan. Den som tar av sig de ideologiska glasögon för en stund kommer däremot kunna se det uppenbara. Att irreversibelt avlägsna en del av ett nyfötts barns kropp - därtill en del med många nervändar - är ett smärtsamt ingrepp som just innebär att tillfoga en "allvarlig kroppsskada".

Detta hade aldrig accepterats i Sverige om det inte kunde motiveras med religiösa skäl. När det kommer till religion så upphör dock all logik att gälla, även att tillfoga ett nyfött barn en "allvarlig kroppsskada" blir fullt acceptabelt bara du kan hänvisa till ord ur en "helig" bok. Ansvariga ministrar går därför som katten kring het gröt, beställer utredningar och kommer fram till att "det är ju inte så farligt".

Den tyska domslutet förväntas bli prejudicerande. Det är därför en seger för det sunda förnuftet och en förlust för alla som, i vidskepelsens namn, vill gå loss på nyfödda barns genitalier med en skalpell.

... och den som inte kan se skillnad på detta och rasism är antingen korkad eller ryggradslös.
DN, SR, SvD

11 kommentarer:

 1. Äntligen..... Tamefan på tiden att man förbjuder detta totalt vansinniga hel*****. Stackars barn som blivit stympade och traumatiserade av sina egna fanatiskt störda föräldrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom lider ca10% av alla oomskurna män av phimosis (trång förhud), många av dessa är inte ens medvetna om detta tack vare Nordbors förhuds glorifierande, dessa kommer aldrig att få uppleva ett optimalt sexliv. Omskärelse ger dessutom en rad hälsofördelar såsom minskad risk för HIV, penis cancer, HPV samt självklart slipper man oroa sig för den hygieniska delen. Om ni som inte har en minsta aning om hur det är att vara omskuren

   Radera
  2. inte vill omskära era barn, fine. Ingen som kommer tvinga er. Men snälla, undvik att inskränka er ignorans över ett ingrepp som ni uppenbarligen inte vet något om på oss andra.

   Radera
 2. Oj, ibland förvånas man ännu över hur oroväckande ignoranta Skandinaver kan vara. För det första går det inte att jämföra manlig omskärelse med könsstympning, manlig omskärelse är en snabb och enkel procedur som oftast utförs under bedövning (iallafall de på sjukhus och flesta judiska omskärelser) och en omskuren man har inte på något sätt ett sämre sexliv än en oomskuren.

  SvaraRadera
 3. Ingen som tvingar? Brukar spädbarnen som berörs tillfrågas före ingreppet utförs menar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver inte låtsas att du inte förstår vad jag skrivit. Det kommer inte bryta sig in en blodtörstig jude eller arab på natten för att tvångsomskära era ungar. Föräldrar indoktrinerar alltid in olika saker hos sina barn under uppfostran. Må det vara språk, religion, politik, moral etc. Barnet i fråga bad aldrig om detta, och kunde heller aldrig säga nej till den psykiska manipulation. Ett psykiskt trauma är oftast större än ett fysiskt. Men det är bra, om ni vill ge era barn total frihet, ta lås in dem i källaren totalt isolerade tills det att de fyller 18. Då kan vi snacka ett förbud.

   Radera
 4. Kära Anonym.

  Omskärelse minskar inte alls spridningen av HIV. Men att den legenden (som kom fram i en forskning som visade sig va felaktig) gör att män är mer oförsiktiga än de borde va, hence ÖKAR spridnignen av HIV.

  För att bara nämna en av de små missar du har i dina kommentarer. Sorry.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/tysk-domstol-forbjuder-omskarelse_7304647.svd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än en gång uppvisas er ignorans, flera studier har bekräftat att omskärelse minskar risken för HIV med upp till 60%. Även FN's hälsoorganisation WHO har startat en kampanj för att omskära Afrikanska män för att motverka HIV epidemin. Likaså är det bevisat att det minskar risken för HPV, alltså är det säkrare för kvinnor att ha samlag med en omskuren man. Att det totalt förebygger mot penis cancer, trång förhud och att man slipper oroa sig över hygien är sen det självklaraste.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Att radera kommentarer går egentligen emot allt jag tror på, men det blir jag som får ta skit för olämpliga kommentarer och inte de anonyma kommentarskrivarna.

  Vänligen undvik överdrifter och rått språkbruk, så slipper jag censurera vad ni skriver.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.