2012-08-26

Löfvens lögner

"Sverige ska tillbaka till full sysselsättning" utbrast Stafan Löfven idag bombastiskt i sitt sommartal. Det låter såklart bra, i synnerhet för den som är arbetslös och desperat vill ha ett jobb. Men det är ungefär lika realistiskt som att säga att "alla svenskar skall kunna flyga av egen kraft" eller "Sverige skall satsa på en Marskoloni".

Västvärlden är förlamad av en ekonomisk kris som vi bara har sett början av. Västvärlden pressas hårt av de nya tillväxterna. Arbetslöshet är ett växande problem på global skala, det finns helt enkelt betydligt många fler människor i arbetsför ålder i världen än det finns arbetstillfällen.

Det finns dock ett sätt att sänka arbetslösheten i Sverige och det är att bryta fackföreningarnas makt, införa låga minimilöner och avskaffa LAS. Jag betvivlar dock att det är den sortens reformer Löfven har i åtanke.

Löfvens tal om att Sverige skall tillbaka till full sysselsättning är tomma ord och populistisk dynga, och vad värre är, han är också själv fullt medveten om detta. Förhoppningsvis är väljarkåren det med.
Ab1, Ab2, SR1, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, DN1, DN2

6 kommentarer:

 1. Han pratade också om att "ungdomsarbetslösheten har ökat kraftigt under den Borgerliga regeringen."

  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/Ungdomsarbetsloshet-per-manad/

  Hmmmm, Jämför Juli 2005 säsongsrensad med 2012 säsongsrensad. Verkligen en massiv ökning, eller hur?

  SvaraRadera
 2. Ha Ha!
  Full sysselsättning är möjligt,men däremot tror jag inte på att alla får ett riktigt jobb och anställning.

  Men faktum är dock att de största lögnarna är Reinfeldt och Borg!


  Jo,det skulle väl sitta bra om ni inom högern fick avskaffa LAS och minska fackföreningsrörelsens makt? och införa låga minimilöner och ni är ju på god väg att göra detta om ni får chansen till ytterligare tid att förstöra och rasera det vi har byggt upp under mer än hundra år?Ni är en skam för Sverige och mänskligheten!!!

  SvaraRadera
 3. Jag sade inte att jag är för att krossa fackföreningarna och införa låg minimilön. Kan till och med förtydliga med att jag INTE är det. Jag bara påpekade vad som är allmänt vedertaget: att om man kraftigt skall sänka arbetslösheten så är det den sortens åtgärder som krävs. Det är inte detsamma som att det skulle vara värt det priset.

  Att borgarna skulle ha raserat välfärden är för övrigt bara dravel och trams. Att du sedan hävdar att du har varit med och byggt upp välfärden under hundra år är kanske sant, men de som använder sig av den sortens retorik är påfallande ofta de som lever av välfärden, snarare än de som är med och bygger upp den.

  SvaraRadera
 4. Hur många butiksägare har lust att nyanställa mot bakgrund av hur förnedrande de behandlas av Alliansen?

  Alliansen har infört de tuffaste skatte och kontrollreglerna mot småföretagare någonsin genom tiderna.
  Inte ens S vågade införa något liknande.

  Nu kan skatteverket enligt alliansens nya butikskassalagar gå in på vilken liten skobutik, väskbutik, djuraffär, klockbutik, etc och göra oanmäld razzia inför kunder och personal och säga till ägaren som står i kassan "- Vi är från Skatteverket! flytta på dig omedelbart vi ska räkna och kontrollera kassan". Jag har själv sett det flera gånger.

  Om ägaren då tagit ut 200 kr kontant ur kassan och skickat iväg en anställd till ICA för att köpa toapapper till personaltoaletten och fikabröd till lunchrummet får han böter eftersom kassan inte stämmer. ( kallas kontrollavgift eftersom det då inte behövs någon dom och skatteverkets kontrollanter kan själv döma ut böterna ).

  Böterna är 10.000 kr om det är första gången det händer. Andra gången är böterna 20.000 kr. Att sedan dessa 200 kr skulle redovisats med kvitton från ICA senare samma dag hjälper inte.

  Enligt skatteverket egna uppgifter gjorde de 50.000 razzior mot butiker under 2010 och 21,000 razzior under 2011.

  Alliansen jagar, förutom sjuka även seriösa företagare med förnedrande lagar. Varken jag eller någon av mina vänner kommer starta ytterligare butiker. Snarare lägger vi ner.

  /Erik

  SvaraRadera
 5. Jag har också uppfattningen att Alliansen är tuffare med skattekontroll och kassafiffel, än vad s-regeringar varit. Åtminstone i de här lite mindre företagen. Jag har också upplevt hur man kommer in på en pizzeria och börjar "härja".

  En fördel med det, trots allt, är att om de här kontrollerna är så vanligt förekommande. Då blir det mindre utpekande. Den enorma mängd kontroller som anges här, skulle väl innebära att man knappast kan känna sig utpekad alls. Man är ju bara en i mängden.

  Skall man plocka ut en handpenning tillfälligt i kassan, så kan man väl bara lägga en lapp om det, där det står hur mycket som är taget, varför och när. Det borde väl inte gå att opponera mot. Då har man ju visad ordning i kassan.

  SvaraRadera
 6. Det är mygelsossar och ansvarslösa fackföreningar som raserat välfärden. Priset för det betalar vi som är sjuka och arbetslösa. Inte de feta fack-ombudsmännen.

  Konstigt att butiker utsätts för hårda kontroller. Ni har misskött er med fifflade kassaregister, smuggelcigaretter och svart arbetskraft. Som man bäddar får man ligga.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.