2013-03-18

De väljer att missförstå

På SvD:s Brännpunkt skriver idag tre folkpartistiska debattörer följande:

"Tobias Billström bekräftade i dagarna sin inställning till papperslösa flyktingar. Det är även fortsättningsvis en hårdare och inhumanare linje mot de som behöver humanitet mest."

Påståendet är direkt löjeväckande. Vad debattörerna säger är att de som bedömts sakna asylskäl (eller inte sökt uppehållstillstånd alls) är de som är i störst behov av hjälp av samhället. De är med andra ord mer synd om personer som saknar asylskäl och illegalt vistas i Sverige, än till exempel de som faktiskt bedömts ha asylskäl.

Det finns knappt längre någonting som förtjänar att kallas en "debatt" om invandringen i Sverige. Det finns ingenting resonerande över de indignerande debattartiklar som skrivs, det finns ingen logik, det finns ingen respekt för de regler och lagar som finns för ändamålet. Däremot finns det gott om påbud om hur du skall tycka och det finns gott om nyspråk i vilket till exempel "illegala invandrare" istället blir "papperslösa". Det finns också en ytterst obehaglig uppiskad stämning - ovärdig demokratiska samhällen men vanlig i totalitära - där avvikare från den sanna läran på ett ögonblick kan bli brännmärkta som "rasister" och ställda vid offentlighetens skampåle.

Att dagens stora nyhet är att Tobias Billström i en passus råkade säga att invandrare i regel inte är blåögda eller blonda är ett tydligt exempel på detta. Alla vet naturligtvis att Tobias Billström har rätt, alla vet också att detta inte på något sätt var poängen Billström ville förmedla. Men det spelar ingen roll!

I samma ögonblick som Billström råkade nämna att det finns utseendemässiga skillnader mellan folk från olika världsdelar hade han förlorat, för så säger man inte ostraffat i ett Sverige där den officiella linjen är att alla som bor i landet är lika svenska, även om de inte talar ett ord svenska, även om de inte identifierar sig med det svenska samhället och även om de har en klar och tydlig identifikation med ett helt annat land.

Att alla förstår vad Billström menar spelar ingen roll eftersom alla väljer att missförstå. Det kan inte beskrivas som något annat än masshysteri.
Sektvänsterns tio budord:
  1. Du skall inga andra argument hava jämte doktrinen.
  2. Du skall missbruka värdeordens namn, ty de skola totalt förlora sin mening så att betyda vadhelst dig passar.
  3. Tänk inte på vilodagen. Heller.
  4. Skilj ej på din fader och din moder, på det att det må gå hen väl och hen må länge leva i ditt land.
  5. Du skall icke problematisera.
  6. Du skall icke anse dig begå något brott, ty dina handlingar är för ett högre syfte.
  7. Du skall icke gräla, ty fraktionsstrider vara revolutionens fiende.
  8. Du skall icke försitta chansen att förlöjliga din nästa då dina argument tryta.
  9. Du skall hava begärelse till din nästas hus.
  10. Du skall icke tillämpa dina principer på dig själv, ej heller på dina vänner eller dina allierade, ej heller på någon annan, som bekänna sig till den rätta läran.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SR, DN