2013-03-23

Mordhot och hårfärg

Ung Vänsters ordförande i Luleå, den till synes Lenininspirerade Christoffer Hurtig, får lämna sin post efter att han på etablissemangets ryggdunkningsforum Twitter ha uttryckt en stark önskan om att i skjuta Tobias Billström.

Kawa Zolfagary blev medias gunstling efter att ha startat "Vita kränkta män", och har hyllats i åtskilliga tidningsartiklar. Att han tillsammans med en annan vänsterpartist, Simon Fors, har uttryckt krav på att SvD:s Per Gudmundsson borde avrättas har inte ändrat på detta.

Den för flera grova brott dömde artisten Sebastian Stakset har å sin sida mordhotat Jimmie Åkesson. Han jobbar på Fryshuset som ungdomsledare.

Det stora problemet i sammanhanget är emellertid att Tobias Billström i en passus råkat implicera att svenskar i regel är blondare och har blåare ögon än personer från Afrika och Mellanöstern. Ett uttalande som tyder på en skrämmande dålig människosyn.

1 kommentar:

  1. PK-Sverige slår åt alla håll. Vi måste få ett slut på detta. Idag kan vårdslöst uttryckta uttalanden om missnöje eller ringaktning omtolkas som rasism eller hot. Är det verkligen detta som avses?
    När skolungdomar kallar en klasskamrat för hora eller bög avses sällan klasskamaratens profession eller läggning, istället är det ett uttryck för missnöje. Tyvärr omtolkas och uppförstoras detta till orimliga proportioner. När någon skriver att de vill döda en meningsmotståndare tolkar jag detta som ett ogillande av meningsmotståndarens åsikter och inte ett verkligt hot riktat mot person.
    Vi borde kanske införa rörliga lönedelar i våra lärares löner och då sätta ett vårdat språk hos eleverna som en faktor som kan ge utdelning i lärarens "bonus".

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.