2013-08-17

Dagens Förnumstigheter.

Jag erkänner villigt att jag har ett horn i sidan till DN:s ledarsida. Där har med åren förvisso återfunnits en hel del bra, inte minst en viss artikel som rent personligen är väldigt tacksam över, men den förnumstighet, duktighet och rena naivitet som genomsyrar dessa sidor kan göra mig galen.

Johan Hakelius (på Aftonbladet av alla tidningar) har formulerat sig väldigt pricksäkert om detta. Dels i en helt underbar krönika (läs!), dels i den norska tidsskriften Minerva:


Med detta i bakhuvudet röjde jag loss lite med min löpsedelsgenerator:
DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, DN10, DN11, DN12, DN13, DN14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.