2013-08-17

Kränkta populistsossar


"Regeringen bör be tvångssteriliserade transpersoner om ursäkt" skriver åtta socialdemokrater idag på Brännpunkt. De kräver att skadestånd skall utgå och riktar sin indignation mot regeringen för att så inte skett.

Även om vi bortser från det direkt felaktiga i att kränkthetsindustrin kallar det inträffade för "tvångssteriliseringar", är historieförfalskningen i debattartikeln slående. För det första ärvde regeringen de tidigare bestämmelserna från Socialdemokraterna. För det andra ändrade regeringen samma bestämmelser!

Om man, som artikelförfattarna, anser att de gamla bestämmelserna var felaktiga borde man därför i konsekvensens namn hylla regeringen och istället rikta kritiken mot det egna partiet. Detta gör man dock inte, istället avslutar man indignerat artikeln med att utropa "det enda anständiga är nu att be offentligt om ursäkt och betala ut skadestånd, Reinfeldt!"

Citatet för oss osökt in på skadeståndskravet, vilket också förtjänar en kommentar. Jag kan personligen intyga att jag själv definitivt inte blivit tillfrågad i frågan, inte ens i en valrörelse. Jag har dock varit med och betalat de skattepengar som ett eventuellt skadestånd skulle finansieras med.

Om socialdemokrater tycker att det är viktigt att ett skadestånd utgår för att göra bot för partiets egna synder, borde de ta pengarna från partikassan. Att kräva att allmänheten skall betala skatt för att finansiera deras egna misstag en är absurd – och typiskt socialdemokratisk – syn på skatteuttag.
SMP, Ab

4 kommentarer:

 1. Nemas Problemas-mera skatter på ett av världens skattetyngda folk.
  Garanterat om sossarna vinner för hur ska dom annars fixa till allt guld och gröna skogar som dom utlovat,och aldrig talar dom om HUR dom ska skrapa ihop alla miljoner som dom ska satsa än här och än där.Så gott folk tro inget annat än SKATTEHÖJNINGAR och då inte bara på inkomster så oavsett om låginkomstagare och sjukskrivna skulle få mer i plånboken skulle det ätas upp och mer därtill av alla höjda skatter.

  SvaraRadera
 2. Ja, det är rätt absurt det där, vi har världens högsta skatter men ändå kan man gå till val på att höja dem...

  Sen verkar socialdemokraterna ha svårt att förstå att skattepengar faktiskt är pengar som tagits från folks inkomster. De verkar mer tro att de kommer från nån magisk sedelpress.

  SvaraRadera
 3. Eller kanske en guldkista vid regnbågens slut.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är onekligen lite på den nivån ibland. :D

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.