2013-09-21

MP:s demokratisyn svajar

Rasism och främlingsfientlighet är ett hot mot demokratin, anser Miljöpartiet. Man har tillsatt en arbetsgrupp mot högerextremistm, i vilken bland annat "Timbuktu" ingår (oklart på vilka meriter). I sin skuggbudget har Miljöpartiet avsatt 350 miljoner kronor för att förverkliga arbetsgruppens förslag

Jag har verkligen lika lite till övers för vit makt-grupper som Maria Ferm. Jag tycker däremot inte det är förenligt med de demokratiska spelreglerna att avsätta pengar i statsbudgeten (skuggbudgeten) för att bedriva opinionsbildning mot en regerings (skuggregerings) politiska motståndare.

Att partierna gör detta är helt i sin ordning. När staten gör det är däremot den enda skillnaden mot IB:s åsiktsregistrering av socialdemokraternas politiska motståndare på 70-talet en av grad.

Men det inte är detta som är det mest smaklösa i Miljöpartiets förslag.

Vit makt-grupper omfattas precis som alla andra av demonstrationsfriheten. Detta har odemokratiska vänsterextremister som AFA svårt att acceptera, varför de systematiskt och med ytterst våldsamma metoder försöker störa dessa demonstrationer.

De vänsterextremas gruppernas agerande gör att omfattande polisinsatser blir en nödvändighet vid dessa demonstrationer. Dessa polisinsatser kostar naturligtvis pengar.

Istället för att se att det finns fler än en sorts extremister väljer Maria Ferm dock att beklaga sig över att "vit-maktmiljöerna är kostsamma i form av polisinsatser". Om AFA & co sägs inte ett ord.

Maria Ferms skuldbelägger därmed inte bara en grupp för en annan grupps våldsdåd, hon visar även prov på en flagrant (men selektiv) brist på respekt för den grundlagsskyddade demonstrationsfriheten.

Detta är ett riktigt lågvattenmärke, även med miljöpartistiska mått mätt.
SvD

2 kommentarer:

 1. Peter Nicklasson22 september 2013 03:40

  Naturligtvis har du helt rätt. Bra beskrivet.
  Det är hyckleri, eller ska vi kalla det selektiv perception?

  Om ett år kan Sverige vakna upp till ett land som styrs av skatteälskande sossar, har en kokainpåtänd Maria Ferm som antirastistminister och någon v(pk)-ist som leker försvarsminister.... och det har vi för att vår nuvarande statsminister dränerat sig själv på all energi i sin sjukliga besatthet att hata ett visst parti.
  Regeringens arrogans i beslutsfattandet har bäddat för oppositionens möjligheter till blockeringar. FR ser säkert att det är SD:s fel hans förslag blockerats ut.
  Verkan är rätt analyserad, men på grund av fel orsak... och han har sig själv att skylla. Men dem han ytterst håller ansvariga är de 339.000 väljare som dristade sig till att "rösta fel" 2010. Han har väljarantalet uppskrivet på en liten lapp som han brukar titta på innan han talar "inför folket".

  => Det värsta är inte väljarnas politikerförakt, utan politikernas eget väljarförakt.

  SvaraRadera
 2. Så länge topp politikerna i V ser mellan fingrarna när deras stormtrupper kastar gatsten, uppmanar till utomparlamentariska åtgärder och inte tar avstånd från sådana uttalanden som t.ex. Simon Fors mfl., så kommer detta hyckleri fortsätta.

  Tydligen så är det OK att hota och förstöra för andra så länge du har "den rätta åsikten".

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.