2013-11-08

Äntligen besked?!


Stefan Löfven ger idag till slut besked i regeringsfrågan. Beskedet är... att man inte kommer att samarbeta med SD. I övrigt får vi se.

Socialdemokraternas besked är med andra ord inget besked alls. Men det är ett icke-besked som kommer öka stödet för SD.

Budskapet Löfven skickar till väljarna är att oavsett hur de röstar så kommer västvärldens största invandring fortgå, trots att dess förankring bland svenskarna är allt annat är självklar. Budskapet Löfven skickar till väljarna är dessutom att en röst på sossarna är att köpa grisen i säcken – slutresultatet kan bli lite allt möjligt.

På sätt och vis tycker jag det är positivt att Löfven öppnar för att luckra upp blockpolitiken. Själv skulle jag gärna se en stark S+M-regering i Sverige efter valet. En sådan regering skulle kunna föra en ansvarsfull politik, fri från småpartiernas dårfinkskrav på medborgarlön, fri invandring, slopade betyg, månggifte och så vidare. En sådan regering skulle också kunna genomdriva alla de reformer av invandringspolitiken som Sverige så desperat behöver.

Det är emellertid inte detta Löfven öppnar för. Vad Löfven i praktiken säger är att man vill samarbeta med Miljöpartiet, kanske Vänsterpartiet samt Folkpartiet eller Centern. En sån regering skulle inte bli ansvarsfull för fem öre, i en sån regering skulle småpartierna få igenom flera av sina mer eller mindre skogstokiga krav och den rekordstora invandringen skulle fortsätta eller rentav bli ännu större.

Det är till alla väljare som oroas av en sådan utveckling – varav många är LO-medlemmar – som Löfven idag har sänt en signal. Signalen är att han tänker göra allt för att förhindra att deras oro leder till en förändring av politiken. Signalen han sänder är att deras röster i valet 2014 ändå inte spelar någon roll.

Jag skulle bli förvånad om detta leder till någonting annat än att stödet för Sverigedemokraterna ökar ytterligare.Via Dissidenten Stenkvist

PS: Aftonbladets Legolas Karin Pettersson skriver idag att demonstrationer som den i filmen ovan är exempel på en god demokratisk ordning. Själv undrar jag lite hur Pettersson skulle reagerat om ett första maj-tal blev utsatt för samma behandling.


Plumpt? Ptja, kanske, men hur mycket respekt förtjänar egentligen en ledarskribent i landets största tidning då hon väljer att göra ett direkt odemokratiskt ställningstagande?

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, LT1, LT2, Av1, Av2, Av3