2013-12-19

Röda kränkta spån

Det är egentligen stor humor att man väljer att skylla på "utländska gäster", efter att man i ett utbrott av moralpanik valt att plocka ned barockkonst från Riksdagens lokaler. För den anonyme "talman" – en vice sådan, får man förmoda – som väljer att skylla på utlänningarna är detta säkert en bekväm bortförklaring.

Varje läsare med ett uns politisk insikt inser dock att förklaringen lär vara ursvensk, snarare än utländsk. Det är bara den sorts – i Sverige vanligt förekommande – människor som på fullt allvar föreslår att man skall avskaffa betyg, som på fullt allvar kallar Norge för fascistiskt och som på fullt allvar påstår sig vara oförmögna att förstå vad "etnisk svensk" betyder, som på fullt allvar kan känna sig kränkta av en barocktavla.

Det mest bisarra i hela historien är kanske att det är just de personer som väljer att bli kränkta av till exempel tavlor, som har gjort ett stort nummer av att hånfullt utmåla andra som kränkta.

Lästips: Motpol (lättkränkta varnas!)


By the way: En vänstergruppering med förkärlek för att vandalisera skattebetalarnas egendom har idag outat en svensk försvarsbloggare med motiveringen att denne är en "makthavare". Att detta sker bara en vecka efter att Expressen i samarbete med AFA började hänga ut – vissa – privatpersoner är såklart ett tecken i tiden.

Tycker "antimilitaristerna" måhända att Snowden också borde ha hängts ut, hade han föredragit att förbli anonym istället? Om det stämmer att Snowdens avslöjanden hjälpte den svenska försvarsindustrin att få en mångmiljardaffär får nog hans makt sägas vara aningen större än Wisemans.

En julledighet med många av vinterkräksjuka framkallande toalettbesök tillönskas alla som inte kunde respektera Wisemans rätt till anonymitet.

Lästips: Cornucopia


DN, SvD