2014-02-12

Ännu mer Schweizhyckleri

Det redan omfattande hyckleriet kring söndagens folkomröstning i Schweiz har nu blivit ännu större. När det frankommer att Saab – med regeringens kännedom – stödjer ja-sidan inför en annan schweizisk folkomröstning, är upprördheten i svensk media stor.

Sverige bör inte, är budskapet, lägga sig i de beslut som i god demokratisk ordning skall tas av det schweiziska folket. Denna nyfunna respekt för den schweiziska demokratin står emellertid i bjärt kontrast mot det förakt mot samma schweiziska demokrati vi fått se prov på tidigare under veckan.

Intressant är också att studera detta utifrån ett miljöpartistiskt fokus. Miljöpartiet är det största partiet bland journalister. Miljöpartiet är också för fri invandring men mot att Gripen säljs till Schweiz.

Som av en händelse sågar journalistkåren också den schweiziska demokratin då den röstar ja till att begränsa invandringen, men hyllar densamma när utsikten till ett nej till köp av Gripen hägrar. Stanken av hyckleri kan kännas ända till Schweiz.

Mer i ämnet: "Inte antidemokrat, men...", "Demokratiförakt", "Migros agenda" samt förstås Den hälsosamme ekonomisten.
SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, LT1, LT2, NT, Dag, Ab1, Ab2, Ab3, Ex1, Ex2