2014-02-12

Lynchmobben segrar - igen


Enligt SvD:s källor planerar nu landets "liberala" jämställdhetsminister och den "borgerliga" regering hon är en del av att införa en kvoteringslag.

Detta är av sorgligt av många anledningar. Det är sorgligt för att människor som kallar sig "liberaler" ännu en gång vill begränsa människors frihet och villkora äganderätten. Det är sorgligt då konceptet bottnar i marxistisk teori och en föreställning om att kön är sociala konstruktioner, men helt ignorerar det faktum att män och kvinnor har lite olika intressen och därför gör lite olika yrkesval. Men framför allt är det sorgligt för att samhället ännu en gång kapitulerar inför en högljudd men folkligt oförankrad Twittermobb.

Om man gör något så påfallande icke-postmodernistiskt som att lyssna på vad Jens Spendrup faktiskt sade, så var hans uttalande betydligt mycket mer nyanserat än vad den smått hysteriska rapporteringen gav sken av.

Men det icke-postmodernistiska synsättet är idag kastat på soptippen och "evidensbaserad" är ett skällsord. Varför försöka ta reda på hur saker och ting faktiskt förhåller sig, när man istället kan tycka, avsiktligt missförstå och lyssna på en högljudd skara kränkta koleriska vänsterintellektuella på Twitter?

Maria Arnholm och Peter Norman tycks ha valt att lyssna på postmodernisterna, och lynchmobben på Twitter med sina plakatbudskap har därmed flyttat fram sina positioner ännu ett steg. Det är ett väldigt sorgligt betyg på sakernas tillstånd i Sverige 2014.

Lästips: Susanna's Crowbar, Den hälsosamme ekonomisten


SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, SvD13, SvD14, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, Ab1, Ab2, Ex1, Ex2, Ex3, Sk1, LT1, NSk1, Re1, Re2, SMP1, Av1, Re1, SR1, SR2