2014-02-09

En tysk Schyman

Gudrun Schyman har numera hunnit med att från två partiers toppskikt predika solidaritet och omfördelning, samt högljutt kritisera andra människor för deras dåliga moral. Detta har emellertid inte hindrat höginkomsttagaren Schyman från att själv skattefuska, låta sin väska åka taxi på skattebetalarnas bekostnad samt försöka gå före i bostadskön.

I feministikonen Alice Schwarzer tycks tyskarna ha fått sig egen Gudrun Schyman. Schwarzer har genom ett hemligt bankkonto i Schweiz undanhållit den tyska skattemyndigheten närmare två miljoner kronor.

Värt att notera är att Schwarzer – till skillnad från Schyman – valt att ta ställning mot kvinnoförtryck med islamistiska förtecken, vilket gör den motvilja jag känner inför Schwarzer mindre än den jag känner inför Schyman. Likväl är det slående hur ofta moralpredikande personer på vänsterkanten ser behovet av en uppsättning regler för allmänheten och en helt annan för sig själva.

Lästips: Motpol
DN1, DN2, Re1, SvD1, SvD2, SvD3

2 kommentarer:

  1. Uch,jag får rysningar av den damen.Och visst är det väldigt märkligt tyst från alla dessa feminister vad gäller kvinnoförtryck inom islam.Men det är väl betydligt enklare att jaga vita män som inte kan försvara sig för då blir dom slitna i stycken.

    SvaraRadera
  2. Märkligt tyst, ja. Vilket får en att fundera lite på vad det egentligen är som driver dem. Omtanke? Eller sekterism och hat?

    Att hon sedan ser sig som del av ett politiskt frälse som inte behöver följa några regler eller leva som de lär stinker.

    SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.