2014-02-09

Lästips: Marika Formgren

Ja, jag vet, jag har varit hyperaktiv på bloggen idag och dessutom borde jag lägga mig. Men det får bli ett inlägg till.

Marika Formgren är en frilansande skribent som tidigare skrivit ledare. Som ledarskribent fick hon efter en tid "skrivförbud vad gäller integration, invandring, feminism, jämställdhet och familjefrågor", eftersom hon inte låg "i den liberala mittfåran". Hon valde därför en tid senare att att sluta.

Reflektera för ett ögonblick över begreppet "den liberala mittfåran". Vad som gissningsvis avsågs med detta är förvisso idéer som idag inlemmats i den svenska konsensuskulturen, men som åtminstone delvis är allt annat än liberala, utan har sitt ursprung långt ut på vänsterkanten. Idéer som en borgerlig ledarskribent idag alltså inte längre får ifrågasätta.

Efter att Formgren slutade som ledarskribent skrev hon en lysande artikel i Axess med rubriken "Sluta med propagandan" som jag rekommenderar alla att läsa. Formgren har även en blogg, som åtminstone jag tänker hålla ögonen på framöver.


Staffan Danielsson

3 kommentarer:

 1. Fortsätt gärna att vara hyperaktiv,det är alltid intressant att ta del av dina tankar.

  SvaraRadera
 2. Instämmer. Marika Formgren hör till en liten grupp av skribenter som är innehavare ett ordentligt och redigt förstånd, fortfarande fritt från räddhågad kappvändarattityd.
  Alltid läsvärd!

  SvaraRadera
 3. ned newman: Får erkänna att jag hade missat henne tidigare. Vad jag sett så här långt har dock varit klockrent.

  Mona: Ah, bra, då har ni inte tröttnat på mig än. Tack. :)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.