2014-02-07

Stal 7660 kr från varje Götenebo

En man från Götene åtalas för dödshot efter att han på nätet skrivit att ett kommunalråd "borde ställas mot en vägg och få smaka på en automatkarbin".

Men är detta verkligen ett hot? Olämpligt, javisst, men mannen påstod inte att han ämnade skada kommunalrådet, han ventilerade vad han tyckte att kommunalrådet förtjänade. Att mannen likväl åtalas för "mordhot" förefaller vara ännu ett tecken på hur överkänsligheten i samhället har gått överstyr.

Därtill kommer att bakgrunden till hotet var kommunpolitikernas fiaskosatsning "Medeltidens värld", som mynnade ut i 100 miljoner bortslösade skattekronor. Kommunpolitikernas inkompetens kostade därmed varje invånare i Götene kommun 7 660 kronor.

Jag borde såklart poängtera att vad mannen gjorde inte var okej, men hade jag själv betalat skatt i Götene kommun skulle jag finna det synnerligen svårt att uppbringa ett endaste uns av sympati för det "hotade" kommunalrådet.
Sk1, Sk2, NSk1, NSk2, LT

3 kommentarer:

 1. Fast detta ligger ju i paritet med rikspuckot Simon Fors, som tyckte att borgare förtjänar bly. Blev han åtalad?

  SvaraRadera
 2. Det enda det här säger är att rättsväsendet tycker det är skillnad på folk och folk.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycklighet. Kommentarer löper stor risk att hamna i papperskorgen om de är sossiga, hätska, foliehattiga, besserwissriga, vilseledande, överdrivet långa, trollande eller faktamässigt tveksamma.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.