2014-04-11

DN hyllar Timbuktus fina hat

Sveriges mest överskattade artist, det vill säga Timbuktu, har skrivit en låt om Sveriges mest överskattade statsminister, det vill säga Olof Palme.

Texten som Timbuktu har författat påminner mest om något som en mellanstadieelev har skrivit, och kommer komplett med krystade nödrim – "rått dryg"/"grått bly" – mellan vilka formuleringar som "hursomhaver" förnumstigt men tondövt har stoppats in. Timbuktu själv förklarar stolt att texten är en "allegori" över "post-folkhemslandet".

Eftersom Timbuktu är rasifierad, miljöpartist och gör musik om att misshandla Jimmie Åkesson finner Dagens Nyheter nyhetsvärdet i detta så stort att man valt att publicera såväl sångtexten som ett hyllningsreportage.

Budskapet i Timbuktus "allegori" över "post-folkhemslandet" är att efter Palme mördades blev Sverige ett hårt, kallt och kapitalistiskt land. Timbuktu låter dock inte det hela stanna vid en okritisk hyllning till Mugabevännen Palme. Den text som DN hyllar slutar nämligen med ännu ett förtäckt mordhot, då Timbuktu skriver hur "hon drömmer om att Jimmie Åkesson får träffa Palme".

Den här sortens fina hat belönades som bekant nyligen med ett pris som delades ut i riksdagen.


LT1, NSk1

3 kommentarer:

 1. 48 • Svara•Dela ›
  Bild
  Kasper K • för 2 timmar sedan
  Har Debatt-redaktionen äntligen kommit ur pubertetsstadiet. Här lyckades man ju faktiskt skapa ett embryo till debatt. Tre fullvuxna, en riksdagspolitiker, en läkare och en redaktör som lugnt och sakligt, utan att bli avbrutna(!) satte de obligatoriska unga hysterikorna på vänsterkanten på plats med en lektion i de demokratiska spelreglerna. T o m de sedvanliga klapp-o-klang-trupperna på läktarna kom i skymundan denna kväll.
  Jag är smått chockad. Det här blir inte lätt att försvara för de ansvariga inför exekutionspatrullen hos Publicistklubben under temat: Hur mycket demokrati och yttrandefrihet tål svensk media?
  69 • Svara•Dela ›

  SvaraRadera
 2. d var ett citat alltså =)

  SvaraRadera

Kommentarsfältet modereras med varierande regelbundenhet och ett stort mått av godtycke. Kommentarer löper stor risk att gå direkt ned i papperskorgen om de är sossiga, progressiva, grötmyndiga, ignoranta, deprimerande förutsägbara, överdrivet långa eller trollande. Blogginnehavaren är fullständigt ointresserad av debatt med personer som förfäktar förkastliga ståndpunkter. Kommentarer i vilka direkta felaktigheter framförs kommer i regel inte publiceras, såvida inte blogginnehavaren råkar ha lust att lägga tid på att skriva ett dräpande svar.

Gå ur PKU-registret innan det är för sent!

Regeringen vill göra PKU-registret – i vilket de flesta svenskar födda 1975 eller senares DNA finns lagrat – tillgängligt för polisen. Du har fortfarande möjligheten att gå ur detta register, vilket du också bör göra:

 • För att du under en vanlig dag lämnar spår av ditt DNA över stora områden, inklusive på platser där brott senare kan begås.
 • För att din kropp och ditt DNA tillhör dig, inte staten.
 • För att din uppfattning om vad som bör vara lagligt respektive olagligt förmodligen emellanåt skiljer sig markant från statens.
 • För att du är oskyldig tills motsatsen bevisats, inte det omvända.
 • För att register alltid kommer att missbrukas.
Använd denna blankett för att skydda ditt eget DNA och denna blankett för att skydda dina barns.