2014-04-04

En dag i dårhuset #2

Vissa dagar räcker det med en snabb titt på dagens nyhetsflöde för att närmast ångra att man klev upp ur sängen.

Det mest påtagliga i dagens nyhetsflöde är den totala avsaknaden av ett borgerligt alternativ i svensk politik. I DN kan man läsa om att Moderaterna vill höja skatterna och i SvD kan man läsa att samma parti vill börja driva marxistisk jämställdhetspolitik.

Detta kryddas med hur Soran Ismail – i egenskap av kändis, invandrare och någon som ogillar SD – har fått en kolumn om tiggare publicerad. Den är precis som man kunde väntat sig såväl empatisk och vänstervriden som barnslig och fullständigt naiv.

Utöver detta har vi såklart som vanligt några artiklar som redan i rubriksättningen visar sin avsky för Sverigedemokraterna samt en artikel om Margot Wallström. Wallström tycks, efter att nyligen varit med om att ljuga sig blå i en debattartikel, fått mersmak. Därför tycker sig Wallström vara ett lämpligt val som migrations- eller integrationsminister om det skulle bli regeringsskifte i höst.

Vidare får vi även veta att VD:n för Firefox, ett företag som det annars ytterst sällan rapporteras om, får sparken eftersom han – liksom hela världen fram till för några få år sedan var – är emot samkönade äktenskap. Detta rubriksätts lite klatschigt med ordet "homobråk".

Bläddrar man sedan avslutningsvis vidare till Dagens Förnumstigheters ledarsida så får man även veta att om bara ett gäng präktiga och omutbara svenska socialliberaler hade fått i uppdrag att arrangera Afghanistans presidentval, så skulle landets problem snart vara över.

Lästips: Anybody


Margot Wallström om varför man bör köra över folkviljan

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8 Sk1, Sk2, Sk3, NSk1, SVT, Ab1, Ab2, Ex1, Ex2, Ex3